2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Sport

Megvan az eddigi legdrágább olimpia első aranya

Az Egyesült Államoké az első arany a szocsi téli olimpián. Sage Kotsenburg a hódeszkások trükkös akadályversenyében győzedelmeskedett. Minden idők legdrágább téli olimpiáját Vlagyimir Putyin orosz államfő nyitotta meg. A 3 órás ünnepségen 22 tonna tűzijátékot használtak fel. A fáklyát az olimpiai lánggal két egykori bajnok, a jégkorongozó Vlagyiszlav Tretyak és a műkorcsolyázó Irina Rodnyina közösen gyújtotta meg. A magyar zászlót a gyorskorcsolyázó Heidum Bernadett vitte.

Nem szűkölködött látványelemekben a 2014-es szocsi téli olimpia ünnepélyes megnyitója. A stadion 40 ezer nézője előtt megelevenedett az orosz kultúra és történelem, kezdve az orosz álmot repülve kergető kislánytól, a földből kinövő szovjet épületeken és szimbólumokon át a látványos balettelőadásig.

A tévénézők nem láthatták a hibát

A csaknem háromórás rendezvény azonban nem volt zökkenőmentes. Az előadás egyik csúcspontját az olimpiai ötkarikává alakuló hópelyhek jelentették volna, de a szerkezet meghibásodása miatt csak négy karika jelent meg. Az orosz tévénézők azonban ezt nem láthatták, mivel az állami televízió a baki pillanatától az ünnepség főpróbájának a felvételét kezdte sugározni. A technikai malőr nem törte meg az ünnepi hangulatot. A 87 bevonuló nemzeti csapatot hatalmas üdvrivalgás fogadta. Vlagyimir Putyin ezután hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt.

A fáklyát az olimpiai lánggal két egykori bajnok, a jégkorongozó Vlagyiszlav Tretyjak és a műkorcsolyázó Irina Rodnyina közösen gyújtotta meg. Ezután következett a tűzijáték, amelyhez összesen 22 tonna pirotechnikai eszközt használtak fel.

Egyik ország sem költött rá ennyit

A szocsi téli olimpia 50 milliárd dollárba került, az ötkarikás játékokra eddig egyetlen ország sem költött ennyit. Ennek ellenére a külföldi újságírók szállásainak berendezésére kevés pénz jutott. A nyitóünnepély előtti napokban az internetes közösségi oldalak tele voltak a szocsi szállodák nomád körülményeiről szóló bejegyzésekkel. Egyes újságírók például arra panaszkodtak, hogy a szobáikban nem volt se fűtés, se tiszta ivóvíz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Paks történelmi diadala

A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!