2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Meglepetésre egy snowboardos a műlesiklók trónján

Hír TV

2018. február 17., szombat 17:28, frissítve: szombat 19:44

Meglepetés női szuperóriás-műlesiklásban, címvédés a férfi-műkorcsolyázóknál. A téli olimpia szombati eredményei.

A női szuperóriás-műlesiklásban született meg a phjongcshangi téli olimpia eddigi legnagyobb meglepetése. A számot az eredetileg hódeszkás Ester Ledecká nyerte. A huszonkét éves cseh versenyző mindössze 1 századmásodperccel előzte meg a címvédő osztrák Anna Veithtet, akinek már sokan gratuláltak a győzelemhez, ám mint később kiderült, korán. Maga Ledecká is alig hitte el, hogy megnyerte a versenyt, miközben Veith csalódottan vette tudomásul, hogy minimális különbséggel lemaradt a címvédésről.

A férfi-műkorcsolyázók rövidprogramjában címvédés történt. Az aranyérmet csakúgy mint négy éve a japán Hanjú Juzuru nyakába akasztották. A második a spanyol Javier Fernández lett, harmadik helyen egy másik japán, Uno Sóma végzett.

A síakrobatika női slopestyle versenyében svájci uralomnak lehettek szemtanúi Dél-Koreában. Az első helyen Sarah Höfflin, mögötte Mathilde Gremaud végzett, a harmadik hely a brit Isabel Atkiné lett.

A sífutók 4×5 kilométeres női váltóversenyében Norvégia diadalmaskodott. A csapat befutójaként szereplő harminchét éves Marit Bjorgen tizenharmadik ötkarikás érmét szerezte, amivel rekorder a női sportolók között a téli játékok történetében. A második helyen Svédország végzett, a bronzérmet a semleges színekben induló oroszok szerezték meg.

A női sílövők 12,5 kilométeres, tömegrajtos versenyét az orosz származású szlovák Anastasia Kuzminová nyerte. A női szkeletonosoknál a brit Lizzy Yarnold nyakába akasztották az aranyérmet, a síugrók férfinégysánc-versenyében a lengyel Kamil Stoch bizonyult a legjobbnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!