2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

„Még mindig aranybánya azért a magyar futball”

2017. április 18., kedd 20:48, frissítve: kedd 22:55

Egykori és jelenlegi válogatott játékosokkal játszhattak együtt azok a fiatalok, akik bekerültek az OTP Bozsik Bajnokok Program keretébe. Olyan fiúkat és lányokat választottak ki, akik még nem igazolt játékosok és akiknek többsége nehéz körülmények között él.

Egykori és jelenlegi válogatott futballisták, valamint fiatal fiúk és lányok rúgták együtt a labdát Telkiben, az OTP Bozsik Bajnokok Program keretében. A program tavaly novemberben indult. Célja, hogy országszerte felkutassa azokat a 10 és 14 év közötti gyerekeket, akik még nem igazolt játékosok, és akiknek többsége nehéz körülmények között él.

„Nagyon sok ügyes gyerek van és ezért mindig fájlalom azt, hogyha látom, hogy a 10-12-13-14 éves gyerekek hová tűnnek, és mekkora felelősséggel kellene velük foglalkozni ahhoz, hogy ne tűnjenek el és ez a szenvedély, ez a tűz, ez a lelkesedés, a futball iránti alázatuk megmaradjon, és jó futballistává váljanak. Még mindig aranybánya azért a magyar futball és nagyon sok tehetséges gyerek van” – mondta Nyilasi Tibor 70-szeres válogatott labdarúgó.

A pedagógusok november közepe óta jelölhettek gyerekeket a programba. Végül 382 nevezés érkezett, közülük 18 fiút és 18 lányt választottak ki.

A gyerekek olyan egykori és jelenleg válogatott futballistákkal játszhattak együtt, mint például Torghelle Sándor, Király Gábor, Nyilasi Tibor, Gera Zoltán, Juhász Roland vagy éppen Bognár István.

„Én is nagyon sok ilyen programon részt vettem, ugye akkor még nem volt Bozsik-program, de különböző országos programok voltak, különböző kupák, amelyeken imádtam részt venni. Úgy gondolom, hogy ők is nagyon élvezik ezt. Fontos dolognak tartom és a személyes tapasztalatok alapján én imádtam ezeket a rendezvényeket és programokat” – mondta Bognár István.

A fiatalok délután egy elméleti képzésen is részt vettek. Ennek keretében a futball szabályaiban és a magyar labdarúgás történetében való jártasságukat mérték fel.

„Nagyon lelkesek voltak a srácok, nagyon hamar befogadtak minket. Fontos volt, hogy a srácok megnyíljanak, és ne legyenek görcsösek, hanem tényleg jó kedvvel játszanak. Ezt úgy láttam, hogy sikerült elérni és jó volt egy ilyen mérkőzésen részt venni, kicsit úgy éreztem magam, mint a grundon, hogy felszabadultan, nyugodtan lehetett játszani, úgyhogy ez nagy élmény volt” – mondta Gera Zoltán.

A keleti és a nyugati fiú-lány vegyes válogatott egy gálamérkőzés keretében mérkőzik meg egymással a Groupama Arénában május 31-én, a Magyar Kupa-döntő felvezetéseként.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!