2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Még két mérkőzés miatt kell izgulnunk

2015. október 13., kedd 10:33, frissítve: kedd 13:28

A spanyol labdarúgó-válogatott hétfő esti, Ukrajna elleni 1–0-s sikerével már csak a törökök jelenthetnek veszélyt a magyar labdarúgó-válogatottra a közvetlen Európa-bajnoki kvalifikációt illetően. Nem elég azonban a törököknek legyőzniük Izlandot, közben a letteknek is vereséget kell szenvedniük a kazahoktól.

Nincsenek könnyű feladat előtt a törökök: Fatih Terim együttese ma este akár a közvetlen Eb-kvalifikációt is kiharcolhatja, de az is előfordulhat, hogy a pótselejtezőre sem ér oda. Törökország jelenleg a harmadik helyen áll az A csoportban, és már csak Arda Turanék jelentenek veszélyt a magyar labdarúgó-válogatottra a legjobb csoportharmadik helyért vívott harcban. A törököknek ehhez le kell győzniük hazai pályán a csoportelső és már Eb-résztvevő Izlandot. Ezenkívül arra is szükségük lenne, hogy Lettország hazai pályán kikapjon Kazahsztántól. Ez esetben ugyanis a török válogatottal kétszer is döntetlent játszó lettek végeznének a csoport utolsó helyén, a félholdasok néggyel több pontot vinnének magukkal a csoportharmadikok versenyébe.

„Jól hajráztunk a selejtezősorozatban, és azt szeretném, hogy sikerrel is fejezzük be a szereplésünket. Ki akarunk jutni az Európa-bajnokságra, akár közvetlenül, akár a pótselejtezőn. Ehhez mindenképpen nyernünk kell Izland ellen, és ha Isten is úgy akarja, akkor akár már a mérkőzés lefújása után boldogok lehetünk” – nyilatkozta a török kapitány.

Az északi válogatott játékosai nem számolgatnak. „A csoport első helyén akarunk végezni. Ez nem arról szól, hogy bármelyik válogatottnak segítsünk. Ez magunkról szól. Elkötelezettek vagyunk, győzni szeretnénk, mint mindig, és csak a 3 ponttal lennénk elégedettek” – közölte Aron Gunnarsson izlandi válogatott labdarúgó.

A törököknek hátrafelé is figyelniük kell: ha ugyanis kikapnak az izlandi csapattól, és közben a hollandok Amszterdamban nyernek a csehek ellen, akkor Arda Turanék kiesnek. A magyar labdarúgó-válogatottnak elsősorban a Lettország–Kazahsztán mérkőzés miatt kell izgulnia: ha ugyanis a lettek hazai pályán nem kapnak ki, akkor minden más eredménytől függetlenül a magyar csapat lesz a legjobb csoportharmadik, és ma este már az Európa-bajnoki szereplést ünnepelheti az ország.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!