2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Mayweather elintézte McGregort

,

2017. augusztus 27., vasárnap 07:27, frissítve: vasárnap 17:55

Floyd Mayweather nyerte az évszázad profi ökölvívó-mérkőzésének kikiáltott összecsapást Las Vegasban. Az eredetileg ketrecharcos ír Conor McGregor 10 menetet bírt, az amerikai technikai KO-val nyert. A két éve visszavonult Mayweather 50. profi győzelmét aratta, és továbbra is őrzi hibátlan mérlegét. A meccs után az amerikai ismét bejelentette, hogy abbahagyja a bokszot.

Beigazolódtak a várakozások. Floyd Mayweather legyőzte Conor McGregort az évszázad bokszmérkőzésének kikiáltott összecsapáson. A 2015-ben veretlenül visszavonult amerikai ökölvívó és az ír ketrecharcos az ökölvívás szabályai szerint küzdöttek meg egymással.

A Las Vegasban rendezett, nagyváltósúlyú összecsapáson az ír ketrecharcos kezdett nagyobb lendülettel, de nem találta el komolyabban riválisát. A második három percben kiegyenlített küzdelmet, de nem sok értékelhető ütést láthatott a közönség. A harmadik felvonás sem hozott komoly izgalmakat, a negyedikben viszont már a visszavonulása után két évvel visszatérő Mayweather is „életjelet” adott magáról.

Az ötödik menetre úgy látszott, McGregor kezd fáradni, míg a pályafutása során öt súlycsoportban is világbajnok Mayweather egyre inkább belelendült. A hatodikban a hazai közönség előtt szereplő amerikai már néhány igazán kemény ütést is bevitt, amelyet azonban jól bírt az ír. A hetedik felvonásra egyértelmű lett Mayweather fölénye, úgy tűnt, már csak idő kérdése a mérkőzés lezárása. A nyolcadikra McGregor összeszedte magát, de ez csak egy kis „iskolázásra” volt elég neki.

A kilencedik menetben az ír csak tántorgott a ringben, Mayweather ennek megfelelően üldözte is, és többször jó ütemben találta el riválisát. A tizedik menet közepén Mayweather egy hatalmas ütéssel megrendítette McGregort, akiben ez benne is maradt, az amerikai pedig elkezdte folyamatosan ütni az írt, aki már nem tudott védekezni, ezért a bíró véget vetett a találkozónak.

„Az történt, amit mondtam a meccs előtt. Emlékezzenek, megígértem, hogy nem megy el 12 menetig a meccs. Ahogy ígértem, megpróbáltam kiütni. Ehhez viszont több kontakt kellett, ezt tudom. 21 profi bokszban eltöltött év alatt számos nagy harcos ellen mérkőztem. Voltak nagyszerű és unalmas meccsek is. De a végén csak azt nézik, hogy nyertél-e, az nem számít, hogy hogyan. Minden ellenfelem ellen megvolt a megfelelő taktikám, ahogy most is” – értékelt a mérkőzés után Mayweather, aki egyúttal megerősítette, többször nem tér vissza a ringbe.

McGregor szerint a mérkőzésvezetőnek hagynia kellett volna őt tovább küzdeni, de ellenfeléről elismerően nyilatkozott.

„Végig higgadt maradtál. Nem mentél bele felesleges dolgokba, akkor ütöttél, amikor kellett. Háromszor is taktikát váltottál a mérkőzés során. Az elején nem kezdeményeztél sokat, nem próbálkoztál sok ütéssel, igyekeztél messzebb kerülni a kötelektől. Nem számítottam erre, mint ahogy arra sem, hogy ennyiszer taktikát váltasz. Igazi bajnokhoz méltón csináltad, és ezt nagyon tisztelem” – udvarolt egy kicsit Mayweathernek az ír harcos.

A mérkőzésen nem volt telt ház, ám így is megdöntötte a bevételi rekordot. Szakértőkre hivatkozva a CNN azt írja: az összbevétel meghaladhatja az 500 millió dollárt, megdöntve a korábbi csúcsot, amit a Mayweather–Pacquiao meccs állított be.

A találkozó egyébként komoly csúszással kezdődött, mivel az amerikai zárt láncú televíziós közvetítés a szervezők közleménye szerint nem működött megfelelően, ez pedig komoly problémát jelentett, hiszen az Egyesült Államokban csak külön 99,99 dolláros előfizetéssel lehetett élőben végigkövetni a gálát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!