2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Sport

Marco Rossi üzent a mondatait félreértelmezőknek

Olaszul kezdte a Magyarország-Montenegró mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját szombaton Telkiben Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, mégpedig azért, hogy két korábbi nyilatkozatában elhangzott, nagy sajtóvisszhangot kiváltó kijelentéseket pontosan érthetővé tegyen - írta meg a Mandiner.

  • Marco Rossi üzent a mondatait félreértelmezőknek

Rossi elmondta, hogy mivel nem az anyanyelvén, hanem angolul nyilatkozott, félreértelmezték egyes kijelentéseit, vagyis nem azt értették, amit ki akart fejezni. A bolgárok elleni meccs után arról beszélt, hogy vannak Magyarországon, akik annak ellenére, hogy magyarok, nem támogatják a válogatottat -  írta a sajtótájokaztót szemlézve a Mandiner.

„Távol álljon tőlem, hogy bárkinek megítéljem a viselkedését, demokráciában élünk, bárki bármit mondhat, de az ember látja, hogy hogyan viselkednek a mérkőzések előtt egyes emberek, és én is érzékelem, hogy előfordul, hogy emberek azt kívánják, hogy bár veszítenénk, vagy leégnénk egy mérkőzésen.

Ismétlem, abszolút belefér, hogy valaki ne támogassa a válogatottat. Szerintem mégis egy más minőség az, hogy valaki a válogatott ellen szurkol” 

– fogalmazott Marco Rossi.

A szövetségi kapitány elmondta azt is, hogy a Montenegró elleni első összecsapás alkalmával az angol „agressive” kifejezést alkalmazta az ellenfélre vonatkozóan, és ezt ők sértőnek érezték. Marco Rossi kiemelte, hogy véletlenül sem valamiféle morális értékítéletet akart megfogalmazni, az „agresszív” kifejezést sportszakmai értelemben pozitívumként használta, és azt akarta vele kifejezni, hogy a montenegrói válogatott egy olyan együttes, amely igyekszik, hogy a labdát birtokló ellenfele ne tudjon kibontakozni, bemozog a szabad területekre. 

„Számunkra alapértelmezett az ellenfél tisztelete. Sosem léptünk úgy pályára, hogy ne tiszteltük volna az ellenfelünket!”

 – fogalmazott Rossi. 

A szövetségi kapitány elmondta, hogy az eredmény, az, hogy a magyar válogatott kijutott az Eb-re felszabadulttá teszi őket, de hangsúlyozta, hogy amint a barátságos meccsek előtt is ki szokta emelni, válogatott mezben mindig maximumot kell nyújtani. Úgy fogalmazott, 

„A telt házas Puskás Arénában fogunk játszani, a szurkolók előtt, akik ünnepelni szeretnének, ami egy győzelemmel lehetne a legszebb. Ezt kívánom a magunk és a szurkolóink kedvéért is! Tudom, hogy ünnepre számíthatunk, ami indokolt is. Úgy gondolom, nagyon megható lesz az, amire vasárnap sor kerül. Nem történik ilyen minden nap az ember életében. Ezért is készülünk arra, hogy egy utolsó nagy látványossággal örvendeztessük meg a szurkolóinkat."

Nyitókép: MTI/Peter Lakatos

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megvan Szoboszlaiék új vezetőedzője

Megvan Szoboszlaiék új vezetőedzője

A jelenleg a Feyenoordot irányító holland Arne Slot váltja Jürgen Kloppot a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!