2024. 09. 29. Vasárnap Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 20:20

Sport

Marco Rossi csapata 47 éve nem látott bravúrt érhet el

A jövő évi Európa-bajnokságra való kijutás már zsebben van, de így sem tét nélküli a magyar labdarúgó-válogatott utolsó Eb-selejtezője Montenegró ellen, amelyet ma 15 órakor rendeznek a várhatóan telt házas Puskás Arénában. Marco Rossi válogatottja megszerezheti a csoport első helyét, aminek az Eb-sorsolás miatt van jelentősége, valamint megőrizheti idei veretlenségét, amire 1976 óta nem volt példa a nemzeti csapat életében.

  • Marco Rossi csapata 47 éve nem látott bravúrt érhet el

Magyar Nemzet cikkében emlékeztet, hogy negyvenhét évvel ezelőtt néhány nap leforgása alatt két aranylabdás is pályára lépett a magyar válogatott ellen, ám a franciák klasszisa, Michel Platini 1-0-s vereséget szenvedett csapatával, Oleh Blohin pedig 1-1-es döntetlent ért el a Szovjetunio színeiben Baróti Lajos együttese ellen. Most négy nap alatt Bulgária és Montenegró az ellenfél, amelyeknek jelenleg nincsenek hasonló klasszisai, de Marco Rossi válogatottja ugyanazt a bravúrt viheti véghez, mint amit legutóbb a Baróti-csapat tudott 1976-ban: veretlenül futballozhatja végig a teljes évet.

Ehhez már csak egyetlen meccset kell kipipálni, idén utoljára ma Montenegró elleni lép pályára a válogatott. 1976-ban Baróti Lajos csapata tíz hivatalos mérkőzésen maradt veretlen, amelyeken öt-öt győzelmet és döntetlent ért el. Marco Rossi együttesének a Montenegró elleni lesz a tizedik fellépése 2023-ban, az eddigi mérleg öt győzelem és négy döntetlen. Tehát ha sikerül megőrizni a veretlenséget, a legrosszabb esetben is ugyanaz lesz az arány, mint Barótiéknál, de egy győzelemmel még jobb (hat-négy) is lehet.

Marco Rossi a szombati sajtótájékoztatón határozottan kijelentette, hogy szeretnék győzelemmel megajándékozni a szurkolókat, akik az eladott jegyek alapján megtöltik majd a Puskás Arénát. Ünnepre mindenképpen lesz ok, a válogatott csütörtökön a Bulgáriában kiizzadt 2-2-es döntetlennel már bebiztosította a kijutását a 2024-es németországi Eb-re, így 1985 óta először kvalifikált egy világversenyre közvetlenül a selejtezős csoportjából. Akkor Détári Lajosék csoportelsőként jutottak ki az 1986-os mexikói világbajnokságra. A Rossi-csapatnak ugyanehhez még csak győznie sem kell, az iksz is elég Montenegró ellen. Az első helynek nemcsak szimbolikus, hanem gyakorlati jelentősége is lenne: így a második kalapba kerülne a csapat az Eb csoportjainak decemberi sorsolásán.

A cikk folytatása a Magyar Nemzet oldalán érhető el!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Romániában újabb áradástól tartanak

Romániában újabb áradástól tartanak

Az országos vízügyi intézet három Galac megyei folyóra harmadfokú riasztást adott ki, amely vasárnap éjféltől lép életbe, Havasalföld és Moldva összes többi hegy- és dombvidéki folyóján pedig másodfokú a készültség.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!