2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Magyar retró 1. 11:00

Sport

Már lehet jegyeket kapni a 2014-es budapesti vízilabda-Eb-re

Megkezdődött a jegyértékesítés a 2014-es budapesti vízilabda-Európa-bajnokságra. A július 14-e és 27-e közötti kontinenstornára a belépőket és a bérleteket interneten keresztül lehet megváltani, a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján.

A 2014-es Európa-bajnokság két nagykövete, Drávucz Rita és Kásás Tamás élesítette azt a hivatkozást a szövetség honlapján, amelyen keresztül már meg lehet vásárolni a belépőket a tornára.

Simicskó István sportért felelős államtitkár az eseményen hangsúlyozta, hogy a kormány stratégiai ágazatként tekint a sportra, ezért minden segítséget megad ahhoz, hogy 1926, 1958 és 2001 után újra színvonalas tornát rendezzen Magyarország. „Egy jól működő állam, egy jól működő vízilabda-szövetség, egy jól működő magyar társadalom képes arra, hogy európai szintű Európa-bajnokságot rendezzen. Egy állam és egy vízilabda-szövetség képes arra, hogy szervezésben is jelesre vizsgázzon. Minden támogatást megadunk ahhoz, hogy minden idők legsikeresebb vízilabda-Európa-bajnokságának adjunk otthont” – mondta Simicskó István.

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Kemény Dénes már a férfi- és a női válogatottakkal szemben támasztott Európa-bajnoki elvárásokról is beszélt. „Mindenkinek: szervezőknek – akik már két és fél hónapja dolgoznak –, játékosoknak, edzőknek, sportvezetőknek és nem utolsósorban a szurkolóknak a helyszínen és a tévé előtt sikeres és eredményes Eb-t kívánok. Egy arany és egy bronz a magyar csapatoknak? Most még alá sem írom, annál jobban reménykedem” – jelentette ki.

A legutóbb, 2001-es budapesti Európa-bajnokságon a női válogatott arany-, a férficsapat bronzérmet nyert. Benedek Tibor, a férfiválogatott szövetségi kapitánya akkor még játékosként vette ki a részét a harmadik hely megszerzéséből. „A játékosoknak maradandó élmény egy életre, hogy Budapesten, hazai közönség előtt játszhatnak. Viszont nem is szeretném annyira magasra tenni a lécet, ahogy itt az előbb elhangzott. Én azt gondolom, hogy az elsődleges feladatunk, hogy bejussunk a legjobb négybe. Ahogy tavaly is ez volt a világbajnokság előtt, most ugyanaz marad”  – fogalmazott a kapitány.

Az Európa-bajnokságnak július 14-e és 27-e között a margitszigeti Hajós–Széchy Sportuszoda ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Paks történelmi diadala

A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!