2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Magyar hajó is indul a Sydney-Hobart vitorlásversenyen

  • Magyar hajó is indul a Sydney-Hobart vitorlásversenyen

A verseny történetében először magyar csapat is nevezett a Sydney-Hobart vitorlásversenyre. Az egyik leghíresebb tengeri regatta a hagyományoknak megfelelően karácsony másnapján rajtol, a mezőnyre 628 tengeri mérföld (1161 km) vár, általában viharos körülmények között. Az ünnepélyes eredményhirdetést december 31-én tartják Tasmánia fővárosában.

A Király Zsolt vezette M3 Team Hungary egy 52 lábas TP52-es vitorlással indul. Király Zsolt azzal szerzett hírnevet magának, hogy egyetlen vitorlázóként ugyanazzal az egytestű hajóval megnyerte mind a négy nagy európai tókerülő versenyt (Kékszalag, Centomiglia, Bol d,Or, Rund um).

2013-ban két magyar versenyző is volt a mezőnyben. Ormándlaki Áron a Nautical Circle nevű Archambault 40-es fedélzetén, Ian Prentice csapatában hajtott. Ugyanabban az évben a Clipper Round the World mezőnyének hetvenlábasai is ott voltak a versenyen. Az Old Pulteney fedélzetén Bacsó Tamás vitorlázott (hajozas.hu)

Tavaly, a 73. Sydney-Hobarton a már nyolcszoros győztes Wild Oats XI nevű ausztrál hajó ért elsőként célba, de megfosztották az újabb diadaltól, mivel a rajt után csaknem nekiment egyik nagy vetélytársának. Az első és az új csúcstartó így az LDV Comanche (1 nap 9 óra 15 perc és 24 másodperc) lett.

(Kezdőkép: twitter.com/sydneyinformer)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!