2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 11:00

Magyar 7. hely, orosz arany, csoportelsők a női pólósok

2017. július 20., csütörtök 19:37, frissítve: csütörtök 22:53

A hetedik helyen végzett a Juhász Janka, Rasovszky Kristóf, Novoszáth Melinda, Gyurta Gergely összeállítású magyar váltó a vizes vb nyíltvízi úszószámának csapatversenyében, Balatonfüreden.

A 19 váltót felvonultató viadalt a franciák nyerték az Egyesült Államok és Olaszország előtt. Mindegyik váltóban két-két nő és férfi szerepel, akiknek egyenként 1250 métert kellett leúszniuk.

Juhász Janka (b) és Rasovszky Kristóf, a harmadik magyar versenyző vált az 5 kilométeres nyíltvízi úszás csapatversenyén Balatonfüreden.
Juhász Janka (b) és Rasovszky Kristóf, a harmadik magyar versenyző vált az 5 kilométeres nyíltvízi úszás csapatversenyén Balatonfüreden.
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

 

Több mint százezer
A szervezők adatai alapján a világbajnokság első hat napján százötezer jegyvásárló látogatott ki a torna sportprogramjaira.

Orosz győzelem született a szinkronúszó párosok szabadgyakorlatának döntőjében. A Városligetben megrendezett versenyen a Alekszandra Packevics, Szvetlana Kolesznyicsenko duó, a kínai, valamint az ukrán párost előtt nyert aranyérmet. A Kiss Szofi, Schwarcz Anett kettős a huszadik helyen végzett a keddi selejtezőben, így nem jutott tovább.

 

A második helyezett kínai Csiang Ting-ting és Csiang Ven-ven, a győztes, orosz Szvetlana Kolesznyicsenko és Alekszandra Packevics, valamint bronzérmes ukrán Anna Volosina és Jelizaveta Jahno a szinkronúszás páros szabadgyakorlatának eredményhirdetésén.
A második helyezett kínai Csiang Ting-ting és Csiang Ven-ven, a győztes, orosz Szvetlana Kolesznyicsenko és Alekszandra Packevics, valamint bronzérmes ukrán Anna Volosina és Jelizaveta Jahno a szinkronúszás páros szabadgyakorlatának eredményhirdetésén
Fotó: Kovács Tamás / MTI

A férfiak 3 méteres műugró számát a kínai Hszie Sze-ji nyerte. A 21 éves sportoló a Duna Arénában rendezett csütörtöki döntőben 547,10 ponttal zárt az élen. Hszie szombaton Cao Jüannal ezüstérmes lett 3 méteres szinkronműugrásban. A második helyen a negyedik vb-érmét begyűjtő német Patrick Hausding végzett, a harmadik pedig az orosz Ilja Zaharov lett.

A kínai Hszie Sze-ji a 3 méteres férfi műugrás döntőjében a 17. vizes világbajnokságon a fővárosi Duna Arénában.
A kínai Hszie Sze-ji a 3 méteres férfi műugrás döntőjében a 17. vizes világbajnokságon a fővárosi Duna Arénában.
Fotó: Illyés Tibor / MTI

A címvédő és olimpiai bajnok kínai Si Ting-mao érte el a legjobb eredményt a női műugrók 3 méteres versenyének csütörtöki elődöntőjében a budapesti vizes világbajnokságon. A második helyen honfitársa, Vang Han, harmadikként pedig a kanadai Pamela Ware kvalifikálta magát a 12-es fináléba. A döntő pénteken 18.30 órakor kezdődik.

A női vízilabdatornán eldőlt, hogy Magyarország, Olaszország és Görögország és az Egyesült Államok is csoportelső, így mind a négy válogatott egyből a negyeddöntőbe jutott.

Az olaszok 15-8-ra verték Kínát, míg az A csoport másik meccsén Kanada 16-6-re győzte le Brazíliát.

Az A csoport végeredménye: 1. Olaszország 6 pont, 2. Kanada 4, Kína 2, Brazília 0.

Az olasz Arianna Garibotti (b) és a kínai Kuo Ning (j) a női vízilabdatorna A csoportjában játszott Olaszország - Kína mérkőzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.
Az olasz Arianna Garibotti (b) és a kínai Kuo Ning (j) a női vízilabdatorna A csoportjában játszott Olaszország–Kína mérkőzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A D csoport másik meccsén Oroszország 15-6-ra verte Kazahsztánt. Ez azt jelenti, hogy három 4 pontos csapat lett.

A D csoport végeredménye: 1. Görögország 4 pont, Ausztrália 4, Oroszország 4, Kazahsztán 0.

A B csoportban az Egyesült Államok 22-7-re verte Új-Zélandot ezzel pedig a csoport élén végzett és bejutott a negyeddöntőbe, A csoport másik mérkőzésén Dél-Afrika Spanyolországgal játszik.

A C jelű négyesben Magyarország 10-8-ra verte Hollandiát, míg Franciaország 9-8-ra legyőzte Japánt a harmadik helyért folyó versenyben.

A C csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, Hollandia 4, Franciaország 2, Japán 0.

A holland Vivian Sevenich (b) és Keszthelyi Rita a női vízilabdatorna C csoportjában játszott Magyarország - Hollandia mérkőzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.
A holland Vivian Sevenich (b) és Keszthelyi Rita a női vízilabdatorna C csoportjában játszott Magyarország - Hollandia mérkőzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.
Fotó: MTI


@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!