2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Lemosták a döntőben Djokovicot

2017. május 22., hétfő 12:51, frissítve: hétfő 14:59

A mindössze húszéves Alexander Zverev nyerte a római salakpályás tenisztorna férfi egyes versenyét. A német játékos Novak Djokovicot győzte le a fináléban. A nőknél az ukrán Szvitolina diadalmaskodott.

Meglepetésre simán kikapott a korábbi világelső a római salakpályás tenisztorna döntőjében. A szerb Novak Djokovic január után játszhatott fináléban. A mindössze 20 esztendős Alexander Zverev viszont meggátolta abban, hogy begyűjtse idei második tornagyőzelmét.

A német az első szett elején elvette Djokovic adogatását. Ezzel szettelőnyhöz jutott, aminek köszönhetően uralta a játszmát, és végül 6:4-re nyert. A másodikban még simábban győzött a fiatal német, kétszer is elvette Djokovic adogatását. A szettet végül 6:3-ra nyerte, és pályafutása negyedik tornagyőzelmét aratta.

„Nagyon boldog vagyok, még mindig nem tudom elhinni, hogy nyertem. Ez volt életem egyik legjobb tornája, de nem állhatok itt meg. Továbbra is keményen kell dolgoznom, és még jobbnak lennem” – nyilatkozta a mérkőzés után Zverev, aki győzelmének köszönhetően a 17.-ről a 10. helyre jött fel a világranglistán. A rangsort továbbra is Andy Murray vezeti Djokovics előtt. Rafael Nadal a negyedik, míg Roger Federer az ötödik.

A nőknél szorosabb volt a finálé. Az ukrán Szvitolina a román Haleppel csapott össze. Az első játszmát utóbbi nyerte 6:4-re. Szvitolina nem tört össze, és a második szettet 7:5-re behúzta. Következett a mindent eldöntő harmadik játszma, amelyben az ukrán lemosta ellenfelét a pályáról, és 6:1-re nyert. Szvitolina az idén negyedik, pályafutás nyolcadik tornagyőzelmét aratta.

„Hihetetlen, hogy nyertem. Nem számítottam rá. Csak arra koncentráltam, hogy meccsről meccsre haladjak. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült” – áradozott Szvitolina.

A teniszidény a szezon második Grand Slam-viadalával, a Roland Garrosszal folytatódik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!