2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Küzdelmes meccsre számít Zidane Dortmundban

2016. szeptember 27., kedd 16:26, frissítve: kedd 16:44

Újabb nyolc mérkőzéssel folytatódnak ma a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmei. A játéknap rangadóját Dortmundban játsszák, ahová a címvédő Real Madrid látogat, de pályára lép az olasz, illetve az angol bajnok is.

Zinedine Zidane csapata remekül kezdte a szezont, a spanyol bajnokságban hat meccsen van túl, és még nem kapott ki. De az egyik kulcsember, a brazil középpályás Casemiro nem léphet pályára sérülés miatt. „Egy küzdelmes meccse lesz véleményem szerint. A Dortmundban fiatal játékosok vannak, a csapat pedig nagyszerű focit játszik. Hiába jött hozzájuk sok új játékos, a filozófiájuk nem változott. Szeretik játszani a futballt, de ugyanez ránk is igaz” – nyilatkozta Zidane.

A dortmundiak is jól kapták el a rajtot, legutóbbi négy mérkőzésükön 20 gólt rúgtak, és tartják a lépést a Bundesligában a Bayern Münchennel. „Természetesen tisztában vagyunk ellenfelünk kvalitásaival. Nagy feladat lesz ellenük védekezni, mivel olyan támadói vannak, mint Bale, Ronaldo, Morata vagy éppen Benzema. Ezért rendkívül kell koncentrálnunk. Nagy erőfeszítésbe fog kerülni, hogy támadásból védekezésbe váltsunk át. Jól megszervezett játékra van szükség. Arra, hogy nálunk legyen a labda, és biztonságosan játsszunk. Nagyon kell figyelnünk akkor, amikor labdát vesztünk. Amikor a Realhoz kerül a labda, rögtön meg kell akadályozni, hogy támadásba lendüljön” – mondta Thomas Tuchel, a német csapat edzője.

A G csoportban az angol bajnok Leicester két hete megnyerte a klub történetének első BL-meccsét a Brugge ellen. Most a portugál bajnok Portót fogadja. „Nagyon tiszteljük a Portót, nagy tapasztalatú csapatról beszélünk, amely rengetegszer játszott már a BL-ben. Emellett a legutóbbi tíz szezonból hatszor megnyerte hazája bajnokságát, jelenleg pedig harmadik. Ennek ellenére természetesen nyerni szeretnénk. A Porto más stílust képvisel, mint mi, de mindkét gárda a győzelemért lép pályára” – jelentette ki Claudio Ranieri menedzser.

A többi találkozón a CSZKA Moszkva a Tottenhammel, a Dinamo Zagreb a Juventusszal, a Köbenhavn a Brugge-zsel, a Monaco a Leverkusennel, a Sevilla a Lyonnal, a Sporting pedig a magyar válogatott csatárának, Nikolics Nemanjának a csapatával, a Legia Warszawával játszik. Valamennyi mérkőzés 20 óra 45 perckor kezdődik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!