2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:00

Kulcsár Krisztián az új MOB-elnök

,

2017. május 2., kedd 13:58, frissítve: kedd 18:36

Hét év után leváltották a MOB fideszes elnökét. Borkai Zsolt a világbajnok vívóval, Kulcsár Krisztiánnal szemben maradt alul a tisztújító közgyűlésen.

Egy tucatnyi Quaestor-károsult várta a Magyar Olimpiai Bizottság – Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó szállodában tartandó – tisztújítására érkező tagokat. Azért tüntettek, mert szerintük Borkai Zsolt Győr pénzét is megforgatta a bedőlt brókercégnél, és erre készül a MOB forrásaival is.

A Magyar Olimpiai Bizottság korábbi főtitkára, Szabó Bence, a Nemzetközi Vívószövetség sportigazgatója, Kulcsár Krisztián és a MOB eddigi, fideszes elnöke, Borkai Zsolt szállt harcba a vezetői tisztségért. A világbajnok vívó a Csillagok háborújának Yoda mesterével hirdetett programot.

Kulcsár Krisztián hangsúlyozta: a sportot ki kell menteni a széthúzások és támadások mocsarából. „Változást szeretnék a MOB kommunikációjában is. Többre van szükség, mint egy jó honlap és a sajtótájékoztatók. Úgy gondolom, be kell látni, hogy a jól végzett munka önmagában nem elegendő a társadalmi ismeretséghez. Meg kell mutatnunk sportolóink és csapataink sikerét ahhoz, hogy felfigyeljenek ránk” – mondta.

A voksolás első körében nem született döntés, Kulcsárnak egyetlen szavazat hiányzott a megválasztáshoz. A legkevesebb voksot kapó Szabó Bence nélkül megtartott második kör már eredményes volt: Borkai Zsolt 51, Kulcsár Krisztián 108 szavazatot kapott. Azaz a MOB-ot hét évig vezető Borkai Zsolt feleannyi szavazatot sem kapott, mint ellenfele.

Kulcsár Krisztián első sajtótájékoztatóján az együttműködés fontosságát emelte ki. „Partnerség minden hazai szereplővel: partnerség az állammal, partnerség a klubokkal, partnerség az egyesületekkel, a sportági szakszövetségekkel, önökkel, mindannyiukkal – azt hiszem, hogy itt is van mit erősíteni –, partnerség az üzleti élettel. Azok a források, amikkel ma rendelkezünk, bővüljenek, ez a fajta értelmes és célszerű partnerség meg kell hogy valósuljon minél hamarabb” – mondta.

Borkai Zsolt azt emelte ki, hogy vannak még rá váró feladatok. „Nem mondanám hogy nem vagyok csalódott, mert persze csalódott vagyok, de azért egy sportember túl tud lépni ezen, még ha első hatalmas csalódottságában maga alá tud kerülni. Székely Éva mondta, hogy sírni csak a győztesnek szabad. Attól, hogy nem vagyok MOB-elnök, még egy jó ifjúsági olimpiai fesztivált fogunk rendezni, és az élet megy tovább” – értékelt.

Az új elnök megbízatása négy évre, a 2020-ig tartó olimpiai ciklus végéig szól.

A közgyűlésen csak a szavazás második köre hozott eredményt, mert az első fordulóban a szükséges többséget.

A tavaly alaposan lefokozott testületnek a módosított sporttörvény rendelkezéseinek megfelelően kell új elnököt és elnökséget választania.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!