2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Következhet az idei harmadik Federer–Nadal felvonás

2017. április 1., szombat 18:08, frissítve: vasárnap 10:54

Harmadszor csap össze ebben az évben Roger Federer és Rafael Nadal. A svájci és spanyol klasszis is bejutott a Miami kemény pályás tenisztorna döntőjébe. Az előző két összecsapást egyaránt Federer nyerte.

Magabiztos játékkal biztosította a helyét a fináléban Rafael Nadal. A spanyol klasszis egy sima és egy szoros játszmában győzte le az olasz Fabio Fogninit. Az első játszmában Fognini mindössze 1 játékot tudott nyerni – Nadal ezt 6-1-re hozta, főleg kimagasló adogatójátékának köszönhetően. A másodikban az olasz magára talált, de ez is csak arra volt elég, hogy megszorongassa a spanyolt, aki 7-5-re nyert.

A másik elődöntőben az év eddigi legjobb meccsét láthatta a miami közönség. Roger Federer az ausztrál Nick Kyrgiosszal csapott össze. A találkozó hárommenetesre sikeredett, amelyek közül mindegyik rövidítésben dőlt el. Federer a tőle megszokott lendülettel kezdett, míg Kyrgiosnak időbe telt felvennie a ritmust. Az ausztrálnak azonban ez olyannyira sikerült, hogy 5:4-nél szettlabdája volt, amit Federer hárított. 6:6-os állás után következhetett a rövidítés, amit végül a svájci nyert 11-9-re.

A második játszma ugyanilyen eredményt hozott, csak fordított előjellel. Kyrgios nyert 7-6-ra, úgy, hogy a tie-breaket 11-9-re hozta. Az ausztrálnak meccslabdákat kellet hárítania, a szettet pedig végül egy ásszal zárta le.

Következhetett a mindent eldöntő harmadik menet. Az előző két játszmához hasonlóan ez is parázs labdameneteket hozott. Mindketten remekül szerváltak, így hozták saját adogatójátékukat. 6:6-os állás után ismét következhetett a tie-break, amit 7-5-re nyert a svájci klasszis, aki így készülhet a Nadal elleni fináléra.

Federer és Nadal januárban az Ausztrál nyílt teniszbajnokság döntőjében is összecsapott, valamint márciusban az Indian Wells-i tornán is találkoztak. Mindkétszer Federer hagyta el győztesen a pályát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!