Kosárlabda-Eb: a nyolcaddöntőben búcsúztak a magyarok

KaG, 2017. szeptember 10., 16:31, frissítve: 20:08
86-78-ra kikapott a magyar férfi kosárlabda-válogatott Szerbiától az Európa-bajnokság isztambuli nyolcaddöntőjében.

Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes szerbek hamar 16-3-ra elhúztak az 1999 után ismét Eb-résztvevő magyaroktól, akik főként Perl Zoltán és Keller Ákos révén tartották magukat. A különbség többször is mindössze négy pont volt, aminek az értékét növeli, hogy a csapatkapitány Hanga Ádám a nagyszünetig nem szerzett pontot. A 48-41-ről induló második félidőben 18 pontra is nőtt a hátrány, de Stojan Ivkovic szövetségi kapitány együttese nem roppant össze, és Ferencz Csaba tripláival ismét hét pontra visszazárkózott. A mezőny legjobbja, a 22 pontos Perl Zoltán révén a nemzeti csapat még a hajrában is bírta a szerbek tempóját.

A fennállásának 15. Európa-bajnokságán szerepelt magyar válogatott tíz nap alatt hat mérkőzést vívott a kontinenstornán, ezekből kettőt megnyert, négyet pedig elvesztett. A csapat legjobb dobója Vojvoda Dávid lett összesen 96 ponttal.

Eilingsfeld János  (j) és a szerb Boban Marjanovic a férfi kosárlabda Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Szerbia - Magyarország mérkőzésen Isztambulban, a Sinan Erdem sportcsarnokban 2017. szeptember 10-én.
Eilingsfeld János (j) és a szerb Boban Marjanovic a férfi kosárlabda Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Szerbia–Magyarország mérkőzésen Isztambulban, a Sinan Erdem Sportcsarnokban 2017. szeptember 10-én
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés