2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Konföderációs kupa: kiderül, ki lesz Chile ellenfele a döntőben

2017. június 29., csütörtök 12:54, frissítve: csütörtök 13:01

Este nyolctól Németország Mexikóval csap össze a döntőért.

Chile jutott be elsőként a konföderációs labdarúgókupa fináléjába, miután az elődöntőben tizenegyesekkel legyőzte az Európa-bajnok Portugáliát. A rendes játékidő, valamint a kétszer tizenöt perces hosszabbítás sem hozott gólt. Következtek a büntetők, amelynek hőse a chilei kapus, Claudio Bravo volt. A hálóőr az első három büntetőt kivédte, míg chilei oldalról az első három lövés egyaránt gólt eredményezett.

Chile ellenfele a Németország–Mexikó elődöntő győztese lesz.

Bár a legnagyobb sztárjaikat otthon hagyták a németek, a játékukon ez egyáltalán nem látszik. Joachim Löw szövetségi kapitány fiatal csapata veretlenül végzett a B csoport élén. Az ország története során először megnyerhetik a konföderációs kupát.

„Nekem ez az első nemzetközi válogatott-tornám pályafutásom során, ezért nagyon izgatott vagyok. Hiába vagyunk fiatalok, nem fogunk megilletődni, van elég tapasztalunk, és pontosan tudjuk, hogy mit kell tennünk. A kor nem jelent minőségi különbséget, természetesen szeretnénk bejutni a fináléba” – mondta a Köln védője, Jonas Hector.

Bár a mexikóiak tisztában vannak azzal, hogy nem ők számítanak a mérkőzés esélyesének, magabiztosan készülnek a találkozóra.

„Egy játékos számos nagy rivális ellen lép pályára, nem számít, hogy ki az ellenfél, legyen az egy topklub Európában vagy éppen a német válogatott. A szövetségi kapitány megfelelően változtatta a csapatot a tornán. Huszonhárom játékosunk van, akik mind játszani akarnak, és mindenki a legjobbját szeretné nyújtani. Németország a vb-címvédő, de megpróbáljuk legyőzni, és bejutni a döntőbe. Nagyon jó mérkőzés lesz” – mondta a mexikóiak támadója, Javier Hernández.

A mérkőzés 20 órakor kezdődik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!