2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Kolumbiai győzelem a Tour de Hongrie-n

2017. július 2., vasárnap 23:59, frissítve: hétfő 16:56

Kolumbiai győzelem született a 38. alkalommal megrendezett Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen. Legjobb magyarként Peák Barnabás második lett az összetett versenyben.

Az összesen öt szakaszból álló kerékpáros körverseny negyedik állomása a Miskolc és Karcag közötti 177 kilométeres táv volt, melynek különlegessége, hogy a versenyzők a Bükkszentkereszt és Bükkszentlászló közötti részt hegymenetben teszik meg. Habár a rajtot követő sík, egyenes terepen többen jelentős előnyre tettek szert, a verseny hegyi szakaszához érve ez hamar elolvadt.

Végül a kolumbiai Daniel Jaramillo volt leggyorsabb. Peák Barnabás 14-ként tekert át a célvonalon, de összetettben második helyen állt.

Az utolsó, Jászberény és Budapest közötti 112 kilométeres szakasz után sem változott a sorrend. Bár a szakaszt az ausztrál Scott Sunderland nyerte, Daniel Jaramillo összetettben megőrizte vezető helyét, így nála maradt a sárga trikó.

„Nem úgy jöttem ide, hogy biztosan nyerni fogok, úgyhogy rendkívül boldog vagyok. Az esős idő nagyon megnehezítette a dolgom, de a csapat nagyszerű volt, sokat segítettek nekem” – mondta Jaramillo.

A záró szakaszon legjobb magyarként Lovassy Krisztián az ötödik helyen zárt. Összetettben azonban Peák Barnabás lett a legjobb hazai versenyző, aki a második helyen végzett, mindössze 2 másodperccel lemaradva kolumbiai riválisától.

„Nem számítottam magamtól ilyen jó eredményekre. Kedvezett nekem nagyon a pálya, sikerült kihasználni a helyeket, ahol időt lehetett nyerni az ellenfeleimen és ugyan nálam erősebb kerékpárosok is álltak a második, illetve a harmadik helyen, amikor én az elsőn, de sikerült előttük maradnom végül a nehezebb részeken” – így a magyar kerékpáros.

Peák Barnabás emellett a legjobb U23-as versenyzőnek járó fehér trikót is elnyerte.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!