2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Kokaint mutatott ki a teszt két magyar kajakosnál

,

2015. május 2., szombat 20:38, frissítve: vasárnap 10:03

Megbukott a drogteszten az ötszörös világbajnok kajakozó. Csipes Tamara és Dombvári Bence kokaint fogyasztott. A júniusi Európai Játékokat elbukták a sportolók, de a világbajnoki válogatón és az augusztusi olimpiai kvalifikációs vébén várhatóan indulhatnak. Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke az Origónak azt mondta: nincs semmilyen fegyelmi ügy a két sportoló ellen, csupán „egy szabálytalanság” történt az edzőtáborban.

Az Origo információi szerint az ötszörös világbajnok Csipes Tamara és Dombvári Bence szervezetében mutatott ki kokaint az edzőtáborban végzett teszt. A szövetség nem erősítette meg, hogy róluk van szó, de nem is cáfolták. „Van két versenyző, aki olyan magatartást tanúsított, amelyet mi úgy ítéltünk meg, hogy sportolóhoz nem méltó. A szakmai vezetésnek, a szakmai igazgató úrnak és vezetőedző úrnak van olyan jogosítványa, hogy ebben az esetben azonnal lépjen. Ezt megtették, és a két versenyzőnek azonnali hatállyal megszüntették a válogatottkeret-tagságát és ebből adódóan az ezzel kapcsolatos juttatásait is” – fogalmazott Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára.

A Magyar Antidopping Csoport vezetője azt mondta, ez nem dopping-, hanem drogügy, amelyre teljesen más szabályok vonatkoznak. Tiszeker Ágnes a sportolók jogaira való tekintettel konkrét személyekről nem beszélt. „Ami megjelent sok helyen, és amit megneveztek, a stimulánsok közé tartozó szer. Ezek a stimulánsok kizárólag versenyen tiltottak. Ha mi mint Magyar Antidopping Csoport leveszünk egy mintát versenyen, és benne van ez a bizonyos stimuláns, akkor az doppingvétség. Mivel olyan szerről van szó, amely a stimulánsok közé tartozik, és versenyen kívül nem szankcionálandó, részünkről biztos nem lesz folytatás. Az illetékesek a helyszíni kábítószer- vagy drogteszt során pozitív esetben a Magyar Olimpiai Bizottság és az érintett sportszövetség, innentől kezdve ez fegyelmi ügy” – nyilatkozta Tiszeker Ágnes.

Bár a júniusi Európai Játékokat elbukták a drogozó sportolók, a világbajnoki válogatón és az augusztusi olimpiai kvalifikációs vébén várhatóan indulhatnak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!