2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Kocsis példaértékűnek nevezte a válogatott egységét

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke szerint példaértékű volt a magyar női válogatott egysége a franciaországi Európa-bajnokságon, ahol a hetedik helyen végzett.

  • Kocsis példaértékűnek nevezte a válogatott egységét

„A csapat és a szakmai stáb fantasztikus teljesítményt nyújtott, amiért minden dicséretet megérdemel. Példaértékű volt az egység, ami kívülről is látszott a válogatotton” – idézi az MKSZ honlapja az elnököt.

Kocsis úgy fogalmazott, jó volt látni, hogy a tapasztaltabb játékosok és a – felnőtt válogatott szereplést először megtapasztaló – fiatalok milyen remekül működtek együtt, ez pedig kiemelkedő szakmai és emberi stabilitást adott a csapatnak.

A sportvezető szerint jó úton jár a válogatott, és most látszik igazán, milyen hasznos, ha sok magyar fiatal jut klubszinten is játéklehetőséghez.

„Olyan jelenünk van, ami nagyon biztató jövőt hordoz magában, és reális esély látszik arra, hogy a magyar válogatott tartósan is visszatérjen az elitbe. Ehhez összefogásra, ugyanilyen megfeszített, tudatos munkára, és a mostanihoz hasonló csapategységre van szükség” – magyarázta Kocsis Máté.

A magyar válogatott előbb 28–25-re kikapott Hollandiától, majd Horvátországot 24–18-ra, Spanyolországot pedig 32–26-ra legyőzte, így a montbéliard-i C csoport második helyén végzett. A középdöntőben 38-25-re kikapott a címvédő Norvégiától, majd Németország ellen 26-25-re, Románia ellen pedig 31–29-re nyert, ám négy győzelme és két veresége ellenére nem jutott tovább csoportjából, és a hetedik helyen végzett, ami reménykeltő az olimpiai kvalifikáció szempontjából.

A 2020-as tokiói ötkarikás játékok biztos résztvevője lesz a házigazdák együttese, illetve a jelenlegi Európa-bajnokság és a jövő évi kumamotói világbajnokság aranyérmese. Selejtezőt játszhat a világbajnokság 2-7. helyezettje, valamint további két válogatott Európából: a mostani kontinenstorna azon két legjobb csapata, amely a vb-n nem kerül a hét közé, tehát az Európa-bajnoki hetedik helyezés ebből a szempontból is értékes.

Kezd beérni az elvégzett munka

Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke emlékeztetett, hogy amikor 2016 nyarán Kim Rasmussen lett a szövetségi kapitány, akkor is az idei kontinensbajnokságot tűzték ki mérföldkőként, jelezve, hogy ezen a versenyen már látszania kell a fejlődésnek.

„Büszke vagyok rá, hogy kezd beérni az elvégzett munka. A helyezés talán nem tükrözi a mutatott játékot, és azt, hogy a mérkőzések kétharmadát megnyertük” – nyilatkozta a korábbi 254-szeres válogatott kapus.

Zsiga Gyula, az MKSZ szakmai igazgatója kiemelte, bebizonyosodott, hogy egy mérkőzésen belül is képes vert helyzetből felállni a csapat. Megfogalmazása szerint arra is ritkán volt példa korábban, hogy egy adott meccs kiélezett végjátékában a gyengébb teljesítményű percek után nyerő pozícióba tudtak kerülni a magyarok.

„Mindezek arra engednek következtetni, hogy a fiatal játékosaink is kishitűség nélkül tudtak pályára lépni. Bizakodásra pedig az a tény ad okot, hogy a női utánpótlás szakágunk minden korosztályban a világ élvonalában van” – tette hozzá.

A jövő évi, kumamotói világbajnokság sorsolását szombaton 16.30-tól rendezik, a magyar csapat az első kalapba került, így ellenfele Ausztria, Horvátország, Csehország, Lengyelország, Fehéroroszország, Izland, Macedónia, Svájc és Szlovákia közül kerül ki.

Ezek is érdekelhetik

Top10 - Térjünk a lényegre!

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!