2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Kizárt Özil visszatérése a német válogatottba

Joachim Löw szövetségi kapitány kizártnak tartja, hogy a világbajnok Mesut Özil visszatér a német labdarúgó-válogatottba.

  • Kizárt Özil visszatérése a német válogatottba

Bejelentette és megindokolta visszavonulását, tehát az ügy le van zárva. Ha valaki így dönt, azt nyolc héttel később nem hívom vissza - nyilatkozta szerdán a szakvezető.

Az Arsenal 29 éves támadó középpályása július 22-én mondta le szereplését a nemzeti csapatban. Özilt sokan kritizálták, miután a szintén török származású Ilkay Gündogannal együtt a török államelnökkel, Recep Tayyip Erdogannal készített közös fényképet, a nyári oroszországi világbajnokságon pedig gyenge teljesítményt nyújtott. A németek - történetük során először - nem jutottak tovább a csoportkörből. A játékos később rasszista indíttatású támadásnak minősítette a fotó miatti kritikákat, és úgy vélekedett, bűnbakot csináltak belőle a rossz eredmény miatt.

Joachim Löw elismerte a középpályás érdemeit, de kizárta, hogy visszatérjen a keretbe, mivel egyértelműen lemondta a szereplést. Az edző korábban elárulta, Özil nem tájékoztatta őt döntéséről, ő viszont többször is próbálta elérni telefonon a játékost, de sikertelenül.

Özil 92 alkalommal lépett pályára a német válogatottban, és 23 gólt szerzett. Utolsó mérkőzését a dél-koreaiak elleni, 2-0-ra elvesztett csoportmérkőzésen játszotta az oroszországi világbajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!