2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Sport

Kizárhatják a krakkói Wisla csapatát a bajnokságból

A Lengyel Labdarúgó Szövetség (PZPN) csütörtökön felfüggesztette az élvonalban szereplő Wisla Kraków csapatának versenyzési engedélyét, a következő lépés pedig a kizárás lehet.

  • Kizárhatják a krakkói Wisla csapatát a bajnokságból

Lukasz Wachowski, a szövetség fegyelmi bizottságának elnöke közölte, a klub tulajdonosi háttere nem ismert, ezért került sor a szankcióra.

Az évek óta súlyos anyagi gondokkal küzdő krakkói klub december 19-én jelentette be, hogy egy kambodzsai befektető és egy brit-luxemburgi konzorcium tulajdonába kerül, azonban az adósságok rendezésére, az ígért hárommillió eurós átutalásra azóta sem került sor. A Wislának így vissza kellene kerülnie az előző tulajdonoshoz, de az új tulajdonosok határozottan állítják, hogy a klub az övéké, és ez okozza a jogvitát.

Zbigniew Boniek, a PZPN elnöke kedden kijelentette, nem a csapat megbüntetése a cél, a versenyengedély felfüggesztése vagy a kizárás csak az utolsó lépés lesz. Egyben felkérte a krakkóiakat, hogy küldjenek „pozitív jelzést”, azonban nem éltek az újabb lehetőséggel, az elnök pedig nem titkolta elégedetlenségét.

„Sajnos a jelek pillanatnyilag önmagukért beszélnek. Ebből elég” – írta közösségi oldalán.

Ameddig a Wisla tulajdonosi háttere nem rendeződik, minden mérkőzését automatikusan elveszíti, a harmadik ilyen meccs után pedig visszasorolják a harmadosztályba.

A Wisla Kraków 2011-ben megnyerte a lengyel bajnokságot, az elmúlt években azonban jelentős anyagi problémái voltak, adóssága két év alatt háromról 10 millió euróra nőtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!