2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Radar 05:00

Sport

Kitárta kapuit a felcsúti sport- és konferenciaközpont

Gimnasztikaterem, futópályák és konferenciaközpont – a többi közt ez is van a Puskás Akadémia felcsúti Sport- és Konferenciaközpontjában. A 12 és fél milliárdból megvalósult beruházást az ünnepélyes átadó után most a sajtó is bejárhatta.

  • Kitárta kapuit a felcsúti sport- és konferenciaközpont

Kondicionáló és kardió gépek, speciális láberősítők és boxring is helyet kapott a szombaton átadott Puskás Akadémia gimnasztika termében. A labdajátékcsarnok 250 fős lelátójával nemcsak foci, de kosár, kézi és röplabda, valamint teniszmérkőzések lebonyolítására is alkalmas. A két termet egy 96 méter hosszú, négysávos futópálya köti össze, ahol futóteljesítményüket fotocellák segítségével mérhetik a sportolók.

„A Puskás Akadémiának küldetése van. A magyar labdarúgásért, a magyar utánpótlásnak a fejlődéséért vagyunk hivatottak. Amit úgy gondolom, és a tényeket is tudom segítségül hívni, pillanatnyilag ebben a versenyidőszakban 134 Puskás Akadémián nevelkedett fiatal szerepel az NB I, NB II és az NB III-as bajnokságban. Az akadémia ezen küldetését elérte” – közölte Takács Mihály, a Puskás Akadémia igazgatója.

A 12,5 milliárd forintból megvalósult komplexum három részre tagolódik. A harmadik a konferenciaközpont, mely egy 250 és egy 130 fős előadótermet foglal magában. Ezek egész évben elérhetőek lesznek cégek számára is.

„Ez az építészeti megoldás, ami itt az akadémián, Felcsúton megvalósul, ez, ha úgy tetszik egy kicsit más legyen, különbözzön attól, ami ma a világon, és egyébként Magyarországon is megszokott, ez volt az az ok, amiért a miniszterelnök úr még anno, 2006-ban Makovecz Imrét megkereste, és aztán a mester az első épület, a kollégiumnak, az egykori Haller kúriának az átalakítását követően a munka további részeit már rám, tanítványára bízta” – nyilatkozta Dobrosi Tamás építész.

Az akadémia új központja közel egy hektáros területen épült fel. Kivitelezésénél 15 ezer köbméter betont, 1826 köbméter faanyagot, nyolcezer négyzetméter palát, valamint 18 ezer kilogramm rezet használtak fel. A csarnokot a helyi középiskola tanulói és a Bozsik-programban résztvevő Vál-völgyi gyerekek is használhatják majd.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

,,Fontos, hogy az európai emberek minden országban, így Magyarországon is világosan és egyértelműen nemet mondjanak a háborúra" - mondta Orbán Viktor országjárásának kecskeméti állomásán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A derbi megnyerésével ünnepelt a Ferencváros

A derbi megnyerésével ünnepelt a Ferencváros

A bajnok Ferencváros kétgólos győzelmet aratott ősi riválisa, a vendég Újpest felett a labdarúgó OTP Bank Liga 33. fordulójának, egyben a 2023/24-es idényének utolsó mérkőzésén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!