2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Kínos: Allardyce bele is bukott a botrányba

2016. szeptember 28., szerda 07:11, frissítve: szerda 12:51

Két hónap után távozik az angol futballválogatott szövetségi kapitánya. A 61 éves szakember az átigazolási szabályok kijátszásához adott volna tanácsokat több százezer fontért két újságírónak, akik ázsiai üzletembereknek adták ki magukat.

Rossz döntés miatt kellett két hónap után távoznia az angolok szövetségi kapitányának. Sam Allardyce-szal a brit Daily Telegraph újságírói beszélgettek, akik ázsiai üzletembereknek adták ki magukat, és a szigorú átigazolási szabályok kijátszásában kérték a segítségét a 61 éves szakembernek. A beszélgetést rögzítő hangfelvétel leirata több száz oldalt tesz ki.

Allardyce és az újságírók végül abban állapodtak meg, hogy a szakember 400 000 fontért képviselne egy távol-keleti céget. A szövetségi kapitány azzal védekezett, hogy hibás döntést hozott, de ő csak egy olyan embernek kívánt segíteni, akit 30 éve ismer.

„Úgy gondolom, hogy butaságot csináltam. Szeretném, ha mindenki tudná, hogy – mondjuk úgy – kisegítettem valakit, akit 30 éve ismerek, és sajnos ez rossz döntés volt részemről, amelynek megfizettem az árát. A csapdába csalás nyert most, és ezt el kell fogadnom. A megállapodás nagyon barátságos volt a szövetséggel. Bocsánatot kértem azoktól, akik érintettek ebben a szerencsétlen ügyben, amelybe belekeveredtem. Titoktartási szerződésem van, így többet nem mondhatok. Elmegyek és majd gondolkodom ezen” – nyilatkozta a menesztett szakember.

Allardyce júliusban váltotta Roy Hodgsont, miután az angol válogatott megalázó módon kiesett a franciaországi Európa-bajnokságból. Az interjúban Allardyce egyébként sértő megjegyzéseket is tett elődjére, kigúnyolta beszédhibáját, és kijelentette róla, hogy alkalmatlan a nyilvános megszólalásra. A szakember egy meccsen keresztül ült a válogatott kispadján, amikor Anglia világbajnoki selejtezőn 1-0-ra verte Szlovákiát.

A következő négy meccsen az U21-es csapat vezetője, Gareth Southgate ül majd a háromoroszlánosok kispadján.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!