2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Kezdődik az ifiolimpia Győrben

2017. július 24., hétfő 08:55, frissítve: hétfő 09:18

Megkezdődött Győrben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál – a sporteseményre ötven országból 2500 sportoló és 1100 kísérő érkezett, a magyar színeket 152 versenyző képviseli. Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke a megnyitó előtti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Magyarország csak idén nyáron több nagy rendezvénnyel is bizonyítja helyét a sportvilágban, hiszen az EYOF mellett most zajlik a vizes vb, és lesz még cselgáncs-világbajnokság is. Az elnök felidézte: eddig 181 érmet szereztek a magyar sportolók az ifjúsági olimpiákon, és biztos abban, hogy ez a szám gyarapodni fog.

Látványos show-műsorral indult a sportesemény Győrben. A produkcióban több mint háromszázan vettek részt, közreműködtek a többi közt a Győri Balett táncosai és a Győri Nemzeti Színház színészei is.

Győr polgármestere ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a város csaknem hét éve dolgozik azon, hogy emlékezetes eseményt rendezhessenek.

„Lassan hét éve készülünk arra, hogy Magyarországban köszöntsük Európát, hogy Győrben fogadjuk 50 ország legjobb 14 és 18 év közötti sportolóit és valamennyi kedves vendégünket. Most, a mai nyitóünnepséggel elkezdődik az az izgalmas egy hét, amelyet mindannyian nagyon vártunk” – nyilatkozta Borkai Zsolt.

A rendezvényért is felelő fejlesztési miniszter kiemelte, nagy esemény, hogy az olimpiai mozgalom három legjelentősebb eseményét 2017-ben Magyarországon, Győrben rendezhetik meg.

„Világszerte ismertek vagyunk a sportsikereinkről, és egyre ismertebbek jól szervezett és kiválóan lebonyolított sportversenyeinkről is. Az első napok tapasztalatai arra engednek következtetni, hogy a szervezéssel is jelesre vizsgáztunk” – véli Seszták Miklós.

Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke arról beszélt, hogy csak ezen a nyáron Magyarország több nagy sporteseményen bizonyítja helyét a sportvilágban: hiszen az EYOF mellett most zajlik a vizes vb, és lesz még cselgáncs-világbajnokság is. Az elnök felidézte, hogy 181 érmet szereztek eddig a magyar sportolók az ifjúsági olimpiákon, és biztos abban, hogy ez a szám gyarapodni fog.

„Büszke vagyok a magyar csapatra, arra a 152 fiatalra, akik rajthoz állnak a tíz sportágban ezen a versenyen. Ők nagy reményekkel érkeztek Győrbe, és ugyanolyan reményekkel várjuk mi is ezt a megmérettetést: nekik ez lesz életük első olimpiája, az első alkalom, hogy a nemzetek közötti barátságot egy olimpiai faluban megtapasztalják” – nyilatkozta Kulcsár.

Fogadalomtétel után pályára vonultak a sportolók is. Csaknem háromezren versenyeznek majd egymással a héten. Az ifjúsági sportesemény szombatig tart Győrben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!