2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Készülnek a BL-döntőre Walesben

2017. május 25., csütörtök 19:59, frissítve: csütörtök 20:16

Jövő szombaton rendezik Cardiffban a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét, ahol a Juventus a címvédő Real Madriddal csap össze. A manchesteri támadás miatt itt is fokozott biztonsági előkészületek zajlanak, a walesi rendőrség 150 ezer szurkolóra számít.

Történetének legnagyobb sporteseményére készül Cardiff városa. Itt rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjét jövő szombaton. A manchesteri terrortámadás miatt a rendőri erők is készülnek: a walesi hatóságok is úgy nyilatkoztak, hogy a várost erősen igénybe veszi majd a szurkolók áradata, így már a hét elején megkezdték a biztonsági előkészületeket. A szurkolói zónák környékén vaskapukat és ellenőrzőpontokat is felállítanak.


Egy rögbipályát is használhatnak szállásnak a szurkolók – legalábbis az egyik férfi azt javasolja, mivel a városban egyszerűen nincs annyi szállás, hogy minden érkezőt ki tudjon szolgálni, így a pályán kempingsátrakat állítanak majd fel.

Geof Vaughan szerint az egész kemping felállítása nagyjából 4500 fontba (1,6 millió forint) fog kerülni, így egy vendégtől ötven fontot fognak kérni, a háromnapos tartózkodásért. Ebben minden szolgáltatás benne van, lesznek zuhanyozók, és a telefonok töltésére is gondoltak, lesz még VIP-részleg is – ismertette a vállalkozó.

A Bajnokok Ligája döntőjét az olasz Juventus és a címvédő spanyol Real Madrid játssza a cardiffi Millenium Stadionban. A mérkőzés hétvégéjére 150 ezer szurkolót várnak Wales fővárosába.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!