2024. 08. 21. Szerda Sámuel, Hajna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Sport

Kemma.hu: Törökországban hangol a párizsi olimpiai játékokra a magyar csodatini Jackl Vivi

A Kemma.hu Komárom-Esztergom vármegyei online újság a tatabányai világbajnok Jackl Vivien életútját mutatja be sok érdekes, eddig csak kevesek számára ismert információval és képgalériával.

  • Kemma.hu: Törökországban hangol a párizsi olimpiai játékokra a magyar csodatini Jackl Vivi

A tatabányai sportolóról számos érdekességet és több gyerekkori fotót is közlő cikk legkülönlegesebb része az a 13+1 infocsokor, melyből Jackl Vivienről tudhatunk meg sok mindent.

  • A 15 és fél éves Jackl Vivien nem csupán itt a legfiatalabb: Komárom-Esztergom vármegye legfiatalabb olimpikonja is ő.
  • Nemcsak ő, de a testvére is Kocsis Mártánál tanult úszni, és mindketten versenyeztek is, méghozzá remek eredményekkel.
  • A kis Vivi annak idején volt, hogy elfutott a medence mellől. Élete első és egyetlen edzője Kocsis Márta, aki Párizsba is vele tart.
  • Tényleg csodatini: tízévesen, 200 méter pillangón sikerült az első csúcsdöntése. 2020-ban, 12 évesen Késely Ajna 2013-as, korosztályos rekordját is megdöntötte 400 méter vegyesen. Mint anyukája akkor elmesélte, a csodatini már akkor is az olimpiáról álmodozott.
  • 2021-ben, kicsit több mint 12 és fél évesen, 400 méter vegyesen Egerszegi Krisztina 34 éves, korosztályos országos rekordját döntötte meg, olimpiai szinten úszva.
  • 2023-ban az országos bajnokság 400 méter vegyes döntőjében egy szakaszon vezetett is a későbbi győztes, olimpiai bronzérmes, világ- és hétszeres Európa-bajnok, rövidpályás Európa-bajnok Kapás Boglárka előtt, és legyőzte az Európa-bajnok olimpikont, Jakabos Zsuzsát. Vb-szintidőn belül.
  • Nem csak a medencében ász: a Bolyai Matematikaverseny 2023-as díjkiosztóján kiemelt díjat kapott, ugyanis minden évben dobogós helyen végzett.
  • A 2023-as, maribori 17. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) Vivi vitte a magyar zászlót
  • A 2023-as junior Eb-n a mezőny legfiatalabbjaként nyert aranyat 400 vegyesen
  • 2024-ben, élete első felnőtt Európa-bajnokságán is történelmet írt a Tatabányai Vízmű SE versenyzője. A magyar úszósport legfiatalabb Eb-győztese lett, és ismét leúszta Egerszegi Krisztinát. Jobb időt úszott ugyanis, mint az ország Egérkéje a '91-es, '93-as és 95'ös Eb-ken.
  • Tengerbiológiát szeretne majd tanulni Amerikában
  • A Magyar Úszó Szövetségnek elárulta: ha nagy lesz, a barátaival szeretné körbeutazni a világot. Ők egyébként Vivnek becézik.
  • Kedvenc étele a carbonara
  • Saját bevallása szerint azért kezdett úszni 4 évesen, mert nem maradhatott otthon egyedül, amíg a tesója úszni volt.

teljes írás a Kemma.hu honlapján olvasható.

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Már 42 tagja van a World Boxingnak

Már 42 tagja van a World Boxingnak

Öt új nemzeti szövetség csatlakozásával már 42 tagja van a World Boxingnak (WB), a nemzetközi amatőr ökölvívó szervezetnek, amely tavaly alakult meg, miután a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a Nemzetközi Bokszszövetség (IBA) között megszakadt a kapcsolat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!