2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Kemény Dénes marad az elnök, Benedek Tibor elnökségi tag lett

2016. október 22., szombat 18:08, frissítve: szombat 18:20

Egyhangúlag, ellenszavazat nélkül választották újabb négy évre a Magyar Vízilabda Szövetség elnökévé Kemény Dénest. Társelnöknek ismét Beck Györgyöt nevezték ki, a két alelnök pedig Vári Attila, valamint Molnár Tamás lettek. A férfiválogatott éléről távozó Benedek Tibor utódját novemberben jelöli ki a szövetség.

Egyhangúlag választotta újra elnökké a következő négy évre Kemény Dénest a Magyar Vízilabda Szövetség közgyűlése. A korábbi háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány mérleget vont az előző négy év szerepléséből, a következő négy esztendőre pedig még jobb eredményekben bízik.

„Felnőtt, utánpótlás szinten öt arany, hat ezüst és hat bronzunk volt a négy évben, ami irigylésre méltó más sportágak szemszögéből, de nekünk ez kevés. Ez a leglényegesebb szerintem, amivel a következő négy évet el kellene választani ettől, mert stabil az anyagi helyzetünk, nem az volt, de most az. Jól osztjuk el a társasági adót és a legerősebben a tao-pénzekből a vízilabdasport részesül, hogyha leosztjuk a támogatást az egyesületek számával. Tehát ebből a szempontból is jól állunk. Ott azért tudunk fejlődni a minőség irányában, de a legnagyobb fejlődés, az az lenne, hogyha az utánpótlásban és felnőtt válogatott mellett dolgozó szövetségi kapitányaink eredményesebbek lesznek a következő négy évben, mint voltak” – mondta Kemény Dénes.

Benedek Tibor utódjáról várhatóan a novemberi ülésen döntenek majd. A férfiválogatott szövetségi kapitánya a héten jelentette be, hogy nem újítja meg az év végén lejáró szerződését. Az elnökségi tagok közé viszont beválasztották, csakúgy, mint Biros Pétert, Boros Tamást, Faragó Tamást, Gergely Istvánt, Hoffmann Tamást, Kovács Istvánt, Magyar Józsefet, Nyíri Zoltánt, Pázmányi Gábort, Szívós Istvánt, valamint Tóth Sándort. A szövetség alelnökeinek pedig Vári Attila, illetve Molnár Tamás lettek.

„Nagyon örülök, hogy ilyen egyhangúlag, ilyen gyorsan lezajlott a közgyűlés. Azt gondolom, hogy ez a vízilabda erejét és egységességét is mutatja. Idén beválasztottak már az európai szövetség vízilabda-technikai bizottságába, remélem, hogy a jövő évi budapesti vizes vb-n beválasztanak a FINA vízilabda-technikai bizottságába is, és ennek megfelelően markánsan tudom képviselni, mind az egyetemes, mind pedig a magyar vízilabda érdekeit a nemzetközi színeken” – mondta háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás.

A szövetség céljai között szerepel, hogy a jövő évi budapesti vb, valamint a 2020-as olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság mellett még legalább egy világversenyt rendezzen Magyarország.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!