2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Jürgen Klopp veszi át a Liverpoolt

2015. október 9., péntek 13:24, frissítve: péntek 17:45

Jürgen Klopp lesz a Liverpool labdarúgócsapat új vezetőedzője. A német szakember tegnap este írta alá szerződését a Premier League-ben szereplő klubbal. Sajtóinformációk szerint a szerződés három évre szól.

Csütörtök este aláírt, péntek délelőtt pedig már a Liverpool vezetőedzőjeként tartott sajtótájékoztatót Jürgen Klopp, aki a vasárnap menesztett Brendan Rodgers helyét veszi át a csapat kispadján. A Mainz és a Dortmund korábbi trénerét nagy érdeklődés fogadta az Anfield Roadon.

„Nem az a fontos, hogy mit gondolnak rólad az emberek, amikor megérkezel. Sokkal fontosabb, hogy mit gondolnak rólad akkor, amikor távozol. Én csak azt kérem mindenkitől, hogy hagyjanak időt a munkára. Ha azt akarjuk, akkor ez egy különleges nap lehet. Ha sikereket akarunk, és ezért hajlandók vagyunk tenni is, akkor el fogjuk érni. Persze vannak ellenfeleink is, méghozzá igazi óriások, de mi akkor is sikeresek lehetünk, hiszen ez a Liverpool” – mondta az új vezetőedző.

Klopp a Dortmund trénereként kétszer nyert német bajnokságot, 2013-ban pedig Bajnokok Ligája-döntőig vezette a csapatot. A 48 éves tréner átlagos edzőként mutatkozott be Liverpoolban. „Én egy teljesen hétköznapi srác vagyok, a Fekete-erdőből jöttem, és édesanyám valószínűleg ezekben a percekben is ül a tévé előtt, és néma csendben néz engem ezen a sajtótájékoztatón, de biztosan nagyon büszke rám. Szóval teljesen átlagos srác vagyok, ha mindenáron jelzőt kell aggatnom magamra, akkor én vagyok a »normal one«, azaz a normális” – utalt a német szakember arra, hogy a szigetországi sajtó a Chelsea menedzserét, José Mourinhot különlegesnek, azaz Special One-nak hívja.

Jürgen Klopp jövő szombaton, a 9. fordulóban mutatkozhat be a vörösök kispadján. A Premier League-ben jelenleg a tizedik helyen álló Liverpool a Tottenham vendégeként lép majd pályára.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!