2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Jogsegélyszolgálat a bántalmazott labdarúgók részére

2016. december 5., hétfő 20:05

Jogsegélyszolgálat alakult a bántalmazott labdarúgók megsegítésére Nagy-Britanniában. Egy volt utánpótlásedzőről két hete derült ki, hogy több tanítványát is szexuálisan zaklatta a nyolcvanas évek végétől. A botrányt kirobbantó volt futballista szerint egyre több áldozat jelentkezik segítségért.

Jogsegélyszolgálatot hoznak létre a szexuálisan bántalmazott labdarúgóknak – ezt a nemrég nyilvánosságra került angol zaklatási botrány egyik kirobbantója jelentette be. Andy Woodward szerint ők csak igazságot szeretnének.

„Harcolni fogunk az igazunkért, mert mindannyian szörnyű dolgokon mentünk keresztül. Igazságot és megújulást akarunk. Tovább akarjuk vinni ezt az ügyet, hogy meg tudjuk védeni a gyerekeket, hogy amennyire tudjuk, begyógyítsuk a sebeket, amelyek későbbi életükben is kísérik őket. Meg akarjuk védeni a gyerekeket, mert pontosan tudjuk, min kellett keresztülmenniük, tudjuk, hogy ez évtizedek múlva is szörnyű emlék. Ez semmi másról nem szól, mint hogy segíteni szeretnénk” – hangsúlyozta Woodward.

A Chelsea a napokban kiadott közleményében hivatalosan bocsánatot kért egy egykori játékosától, aki szintén szexuális visszaélés áldozata volt gyerekként.

„Ez nagy és fontos dolog volt a Chelsea-től, akkor is, ha kevésnek tűnik, és túl későn is jött, de ők legalább képesek voltak bocsánatot kérni, ez máris előrelépés. Eközben a Crewe Alexandrától semmi, a homokba dugják a fejüket, hadd szenvedjenek tovább az áldozatok. Közben egyre több egykori áldozat jelentkezik, naponta kapok telefonhívásokat, olyanoktól is, akikkel együtt nőttem fel. Tudjuk, hogy rengetegen vannak az egykori áldozatok, el sem hinnétek, hányan szóltak már nekünk, hogy ők is segítenek. Hihetetlen” – mondta Steve Walters, a The Offside Trust alapítója.

A Crewe Alexandra egykori kölyökedzőjének, Barry Bennellnek december 14-én kell megjelennie a bíróságon egy tizennégy éven aluli személy sérelmére elkövetett szexuális zaklatás ügyében.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!