2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Izland megvívja első háborúját

2016. június 27., hétfő 16:13

Az első Eb-jén kieséses szakaszba jutó Izland a végső győzelemre is esélyes Angliával találkozik este kilenckor – az angol kapitány szerint látni kell, hogy Izland ellen nem lesz könnyű továbbjutni.

Izland megvívja története első háborúját – így reagált a válogatott két szövetségi kapitánya arra, hogy csapatuk a végső győzelemre is esélyesnek tartott angolokkal találkozik a nyolcaddöntőben.

„Ez az egyetlen olyan eset, hogy Izland háborúzik. A történetünk során sosem állítottunk fel hadsereget, túl kicsi hozzá a lakosság. Ez a válogatott számít most az izlandi hadseregnek, és ezért kapunk annyi támogatást otthonról. Szeretnek minket” – mondta Heimir Hallgrímsson.

Az angolok kapitánya, Roy Hodgson szerint a továbbjutáshoz figyelembe kell venniük, hogy Izland kellemetlen ellenfél lehet. „Ez a meccs most az egész országnak nagyon fontos. Nagyon szeretnénk továbbjutni és még játszani ezen az Európa-bajnokságon; úgy gondolom, ehhez elég jó ez a csapat. Persze eredményeket is fel kell mutatnunk, ami ezzel a nyolcaddöntővel kezdődik. Már nem lehet döntetlenre játszani, ez a kieséses szakasz: vagy győzöl, vagy mehetsz haza” – nyilatkozta.

Anglia 21 órakor csap össze a története első Európa-bajnokságán a kieséses szakaszba jutott Izlanddal.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!