Indul a szervátültetettek világjátéka

SZP, 2017. június 18., 21:31, frissítve: hétfő 14:33
Jövő vasárnap kezdődik a spanyolországi Málagában a szervátültetettek huszonegyedik világjátéka. A versenyen 52 magyar sportoló vesz részt, akik folytatnák a hagyományosan jó szereplést.

Újabb megmérettetésre készülnek a szervátültetett sportolók: június 25-én kezdődik a spanyolországi Málagában a szervátültetettek huszonegyedik világjátéka. Az 1978 óta megrendezett verseny célja, hogy az új életet kapó sportolók is megmérethessék magukat.

A magyarok hagyományosan jól szerepelnek.

„Az elmúlt világjátékokon mindig a legjobb ötben volt Magyarország. Ezt a pozíciót meg kell tartani most is, mert a szervátültetettsportban elért eredmények is hozzátesznek a magyar sportdiplomácia eredményeihez, és fontos, hogy mi, a Hungary felirat az ott legyen az első öt között. Úszásban, atlétikában, asztaliteniszben erősek vagyunk, ezekben biztosan jól fogunk szerepelni, remélem, bocsában és röplabdában is tudunk jó eredményeket hozni” – vázolta Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

A vesetranszplantált Velkey-Guth Ádám csúcsdöntésre készül Málagában. A fiatal atléta idén az egészségesek között is versenyez. „Elég keményen küzdöttem azért, hogy kijussak. Az álmom, hogy megdöntsem a 100 és 200 méteres világcsúcsot, amelyet idén sikerült megdöntenem itthon, de mivel nem kint döntöttem meg, nem hivatalos eredmény. Én az egészségesek közt is versenyzek, a 122. magyar ob-re is sikerült bejutnom, de ott sajnos kisebb sérülés miatt nem tudtam részt venni. Ez most kicsit akadályozza a részvételem a világbajnokságon, de ugyanúgy készülök továbbra is, és remélem, sikeresen fog zárni a csapat” – nyilatkozta a sportoló.

A versenyen 10 sportágban 52 fős magyar delegáció méreti meg magát a spanyol városban.

hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés