2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Indiában is felfigyeltek Király Gábor melegítőjére

2016. június 19., vasárnap 11:23

Még Indiában is felfigyeltek Király Gábor melegítőjére. Izland vereségnek érzi a döntetlent. Portugália döntőre készül a Magyarország elleni meccsen. Nemzetközi lapszemlénk következik.

A magyar csapat kapusa melegítőben véd hatalmasakat a foci-Eb-n – írta a Magyarország–Izland mérkőzés után a The Washington Post. Az amerikai napilap szerint örömteli, hogy a magyaroknak reális esélyük van a továbbjutásra, mivel egy olyan srác áll a kapujukban, mint Király Gábor. Azt írják: Király azért véd melegítőben, mert egyszerűen kényelmes, és mert kapusnak tartja magát, nem pedig modellnek. A magyar hálóőr melegítő-esztétikájának ellentéte éppen a következő ellenfél, Portugália sztárjának, Christiano Ronaldónak a stílusa.

Király Gábor melegítőjével foglalkozik az indiai DNA híroldal is. A lap szerint a magyar kapusról nemcsak azért beszélnek, mert ő a legidősebb játékos az Európa-bajnokságok történetében, hanem azért is, mert Izland ellen is a megszokott szürke melegítőben lépett pályára. A lap megjegyzi azt is, hogy az eredeti melegítőben több mint száz meccsen védett. Az a ruhadarab már tele van lyukakkal, és jelenleg Király ruhásszekrényben lóg mint emlék.

Győzni akartak

„A Magyarország elleni döntetlen után úgy éreztük magunkat, mintha kikaptunk volna” – nyilatkozta Kolbeinn Sigthórsson. Az izlandi játékos szerint nagyon csalódottak voltak az öltözőben, hiszen győzni akartak, és ettől csak öt perc választotta el őket. Ugyanakkor hozzátette: még mindig veretlenek, ami optimizmussal töltheti el őket a harmadik csoportmérkőzés előtt. Mint mondta, erős csapatnak érzik magukat, amelyben számos karakter van.

Magyarország az Eb nagy meglepetése

Kései öngóllal szerzett szerencsés pontot Magyarország – írta a Die Welt. A német napilap megjegyzi, hogy Magyarország az Eb nagy meglepetése, amely a mostani döntetlennel újabb lépést tett a továbbjutás felé. A lap kitér a stadionon belüli erőszakos jelenetekre is: szerintük a rendőrség azután avatkozott közbe, hogy a magyar szurkolók összeverekedtek a rendezőkkel. A lap randalírozóknak nevezte azokat, akik megpróbáltak átmászni a másik szektorba.

Portugália úgy készül majd a Magyarország elleni mérkőzésre, mintha döntőt játszana – jelentette ki a luzitán tizenegy edzője. Fernando Santos szerint csapata nehéz időszakon megy keresztül, de nem szabad önsajnálatba süllyedniük. Szerinte pozitívnak kell maradniuk, és mindent ki kell adniuk magukból a pályán a magyarok elleni találkozón.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!