2024. 09. 28. Szombat Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Sport

Imádják Szoboszlaiékat a bajor kisváros lakói

A helyiek szeretete és a magyarok rajongása miatt leginkább egy vidám falunaphoz volt hasonlítható a pénteken rajtoló Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott szerdán tartott nyilvános edzése a dél-bajorországi Weiler-Simmerbergben.

  • Imádják Szoboszlaiékat a bajor kisváros lakói

Már hatvan perccel a 18 órára kiírt tréning kezdete előtt megtelt a 6500 lakosú település pályája, ahova 600 szerencsés léphetett be, a helyiek 450 jegyet kaptak, 150-et pedig a magyar szövetség osztott szét. Nagyon sokan - még a németek is - magyar mezben, sállal a nyakukban vagy sapkában érkeztek kortól, nemtől függetlenül. Amolyan falunapi fesztiválhangulat lengte körül az eseményt, amelyen közvetlenül a játéktér mellett sült krumplit és frissen sült bajor kolbászt árultak három, illetve négy euróért. A sör pedig egyenesen a hetedosztályú klub tőszomszédságában lévő sörfőzdéből érkezett.

Maga a gyakorlás a bemelegítés után játékos feladatokkal kezdődött, majd elsősorban a rövidpasszos játékot és a labdatartást gyakorolták a futballisták elég intenzív tempóban. A sérüléssel bajlódó labdarúgók közül Nego Loic az elejétől külön mozgott, míg Styles Callum eddig együtt gyakorolt a társaival, majd amikor a lövéseké, beadásoké, fejeseké és a játéké lett a főszerep, akkor kiszállt.

A lövéseknél minden egyes gólt ovációval díjazott a közönség, Szoboszlai találatai pedig különösen nagy tetszést váltottak ki.

A Liverpool sztárja adott is okot az örömre, nagyságrendekkel többször mattolta az ekkor kapuban álló Szappanos Pétert, mint a társai.

A valamivel több mint egyórás tréning végén jött az, amire a szurkolók leginkább vártak, ugyanis a pályáról kivezető utat kordonokkal lezárták, a magyar válogatott tagjai pedig ott vonultak ki a helyiek, a szurkolók és a gyerekek rajongása közepette.

A futballisták aláírásokat osztogattak, fényképeket készítettek a mintegy 100 méter hosszú szakaszon.

A legnagyobb érdeklődés Szoboszlait övezte, aki türelemmel fogadta a lelkes rajongókat, és a kordon mindkét oldalán végigsétált, nehogy kimaradjon valaki.

Az edzés egyértelművé tette, hogy a festői szépségű, rétektől és erdőktől zöld hegyek között fekvő település lakói a szívükbe zárták a magyar csapatot, és nem csak mondják,

tényleg szeretnék is, hogy az A csoportból a házigazda németek mellett a magyarok jussanak tovább.

A magyar válogatott szombaton a svájciak ellen Kölnben kezdi meg a szereplését a kontinensviadalon, majd Stuttgartban előbb június 19-én a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Nézőpont Intézet: Magyar Péter legalább hat pontban nem mond igazat + videó

Vezércikk – Nézőpont Intézet: Magyar Péter legalább hat pontban nem mond igazat + videó

Májusban azt mondta Magyar Péter, hogy még ha 30 eljárás is indult ellene, mégsem veszi fel az EP-mandátumát, ami mentelmi joggal jár. Sőt: ha hatalomra kerül azt meg is szünteti. Rosszul öregedő szavak. Hiszen egyetlen eljárás van ellene, az sem politikai, hanem egyszerű köztörvényes lopás, mégsem mond le a mentelmi jogáról, amit a valahogy mégiscsak felvett EP-mandátumával szerzett. A témáról a Vezércikk vendégei is elmondták a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bodó bombagóljával nyert a Szeged

Bodó bombagóljával nyert a Szeged

A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.
Dibusz: Az 55. percig bírtuk

Dibusz: Az 55. percig bírtuk

A Ferencváros vereséggel kezdte meg a megújított Európa-liga alapszakaszát, miután 2-1-re kikapott Brüsszelben az Anderlechttől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!