2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Ilyen még nem volt Budapesten

2016. július 1., péntek 20:12

Először ad otthont a férfi teniszelitet magában foglaló ATP-tornának Budapest, míg a nők legjobbjait felvonultató WTA-sorozat 2013 után tér vissza a magyar fővárosba – jelentette be a Magyar Tenisz Szövetség.

Először rendeznek ATP-tornát Budapesten, míg a női elitet felvonultató WTA 2013 után tér vissza a magyar fővárosba. Emellett idén 17 alacsonyabb besorolású ITF-versenyt rendeznek Magyarországon – jövő héten például Soroksáron lesz egy 100 ezer dollár összdíjazású női torna.

„Azok az országok, akik sikeresek a mostani teniszrendszerben, ők mindig úgy próbálták megoldani, hogy egyrészt hazai versenyeket rendeznek, a hazai versenyzőknek segítségül, és természetesen azt is, hogy ezeket a fiatalokat csapatban utaztatni. Ebből a szempontból fontos az, hogy idén már 17 ITF-rendszerű van Magyarországon, és ebből a szempontból fontos az, hogy közönség- és nézőcsalogatóként 250-es WTA- és ATP-tornát hozunk Magyarországra” – mondta a Magyar Tenisz Szövetség elnöke, Szűcs Lajos.

A férfi-világranglista 163. helyén álló Fucsovics Márton örül, hogy hazai közönség előtt mutathatja meg magát.
„Megmondom őszintén, még év elején sem gondoltam volna, hogy itt ATP-tornát fognak rendezni már jövőre. Ugye, tervben volt, de azt gondoltam, hogy két-három év múlva fog összejönni. Nagyon örülök, hogy végre itthon Magyarországon is ilyen rangos tornát tud szervezni a MTSZ, illetve annak is nagyon örülök, hogy hazai közönség előtt tudok majd játszani. Ugye, mindig jól szoktam itthon játszani, és remélem, hogy jövőre is meg tudom majd mutatni, hogy milyen jó vagyok” – fogalmazott a teniszező.

A bukaresti viadalt váltó férfi versenyre az addigra újjáépülő margitszigeti teniszközpontban kerül sor áprilisban, míg a riói torna helyét átvevő női viadalt februárban rendezik meg, várhatóan a SYMA-csarnokban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!