2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Hosszú Katinka aranyérmes 200 vegyesen

2017. július 24., hétfő 18:57, frissítve: hétfő 21:14

Hosszú Katinka aranyérmet szerzett 200 méteres vegyesúszásban a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában hétfőn.

A háromszoros olimpiai bajnok, aki a legjobb idővel jutott a döntőbe, 2:07.00 perces idővel diadalmaskodott a japán Ohasi Jui és az amerikai Madisyn Cox előtt.

Fotó: MTI

A telt házas Duna Aréna valósággal felrobbant, amikor a rajtkőhöz szólították az Iron Ladynek is nevezett Hosszú Katinkát, aki szokásához híven nagyon koncentrált a rajt előtt. Jól kapta el a rajtot, elsőként jött fel a pillangó után, háton pedig ellépett a mezőnytől. Mellen a szélen úszó japán rivális feljött rá, de így is elsőnek fordult.

Gyorson arra lehetett előzetesen számítani, hogy nem lesz ellenfele, a japán Ohasi egy darabig tartotta magát, Hosszú azonban végül közel egy másodperces előnnyel nyúlt be elsőként.

Hosszú Katinka ezzel az első nő, aki sorozatban háromszor nyert világbajnoki címet ebben a számban, eddig az amerikai Katie Hoff-fal osztozott a rekordon. A rövidpályás és az 50 méteres világbajnokságokon összességében ez volt a 32. érme, amivel a nők között az amerikai Jenny Thompsont utolérve szintén csúcstartó.

Fotó: MTI

Hosszú Magyarország első aranyérmét gyűjtötte be a hazai rendezésű világbajnokságon, s immáron hatszoros világbajnoknak mondhatja magát. A bajai úszósztár a magyar úszósport 27. világbajnoki elsőségét szerezte.

„Én meg mondom őszintén, hogy nem láttam, mondjuk nem is nézelődtem, az volt a tervem hogy tényleg csak magamra koncentrálok, és kiúszom magamból az ami bennem van és lesz ami lesz, amikor először felnéztem a táblára, csak azt láttam hogy mindketten 07-et úsztunk, úgyhogy egy fél pillanatra meg is ijedtem, de láttam hogy sikerült nyernem” – nyilatkozta a Hír TV-nek Hosszú.

Eredmények:
női 200 m vegyes, világbajnok:

1. Hosszú Katinka 2:07.00 perc

2. Ohasi Jui (Japán) 2:07.91
3. Madisyn Cox (Egyesült Államok) 2:09.71

Gratulálunk neki!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!