2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Hosszú és Gyurtáék taroltak az úszó-ob zárónapján

2017. április 22., szombat 23:57, frissítve: vasárnap 11:20

Hosszú Katinka két arannyal zárta az úszó-ob utolsó napját. A férfiaknál Gyurta Dániel, a százméteres mellúszás, öccse, Gyurta Gergely ugyanebben a számban ezerötszáz méteren csapott a célba a legjobb idővel.

Németh Nándor szolgáltatta eddig az úszó-ob legnagyobb meglepetését száz gyorson elért országos csúcsával. A tizenhét éves versenyző a kétszázas távon szombaton harmadik lett. „A száznak nagyon örültem, a végén mindent beleadtam, amit tudtam. A kétszáz méter gyorson ahhoz képest, hogy reggel nem úsztam nagyon jó időt, elég fáradtnak éreztem magam, de most délurán nagyon jól sikerült, és ennek nagyon örülök” – értékelt az úszó.

Gyurta Dániel korábban száz és kétszáz méteres mellúszásban is nyert, és ötven méteren sem akadt legyőzője. „Alapvetően a kétszáz méterre koncentráltam, és az volt a fő versenyszámom az országos bajnokságon is. Szeretnék majd készülni a világbajnokságra, az a fő cél, hogy ott jól szerepeljek” – mondta.

A százméteres pillangóúszásban igazi világklasszisok indultak. Milák Kristóf Cseh Lászlót és Pulai Bencét megelőzve lett bajnok. „Nagyon jó érzés, főleg ezen a száz pillangón, mert nem mondom magamat nagy sprinternek, kétszáz inkább az én távom, de a kétszáz gyors jó bemelegítés volt a száz pillére”.

Gyurta Gergely a nyolcszáz gyors után ezerötszáz méteren is fölényesen nyert. „A négyszáz vegyesen kellett a legnagyobb csatát vívnom, az volt a legnehezebb versenyem. Nyolcszáz gyorson annyira nem éreztem magam formában, az első napi ólmos mozgás még bennem volt. Az ezerötszázat leúsztam, és egy viszonylag jó időeredményt sikerült elérnem” – kommentálta az eredményt.

A nőknél ötven méter női mellúszásban meglepetés született: Molnár Flóra diadalmaskodott: „Egyesről, nagyon nagy szó lenne nyerni, úgyhogy nagyon örültem neki, amikor megláttam, ennek örültem a legjobban” – mondta.

Nyolcszáz női gyorson Kapás Boglárka a világ idei ötödik legjobb eredményével szerezte meg a bajnoki címet. „Az egész távot egyedül úsztam le, nem volt versenytársam mellettem, aki egy kicsit jobb időre ösztönözne, úgyhogy ezt egy picit hiányoltam a két versenyből” – nyilatkozott.

Az ob utolsó napján tizenkét számban hirdettek bajnokot.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!