2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Horvát–portugál a mai nap rangadója

2016. június 25., szombat 13:02, frissítve: szombat 13:06

A mai nap rangadója az eddig remek formában szereplő Horvátország és a Magyarországgal 3-3-as döntetlent játszó Portugália összecsapása lesz.

Történelmet írna Svájc Lengyelország ellen. A házigazda Franciaország után az A csoportból másodikként továbbjutó Svájc a Lewandowski góljait eddig nélkülözni kényszerülő Lengyelországgal találkozik a nyolcaddöntőben.

„Azt hiszem, kezdünk ráérezni a dolog ízére. A csoportmeccseken még nem figyeltek fel ránk, de szerintem a továbbjutással jeleztük, hogy itt vagyunk, és számolni kell velünk. Az egész csapat nagyon izgatott, és szeretnénk is továbbjutni. Nem állítom, hogy könnyű lesz éppen a lengyelek ellen, szerintem egyetlen apróságon fog múlni a meccs kimenetele” – mondta a svájci labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Vladimir Petrovic.

Az első Eb-jén hatalmas meglepetésre továbbjutó Észak-Írország Walesszel csap össze. Az északír kapitány szerint csapatának folytatnia kell a csupa szív játékot.

„Azt akarom, hogy a csapat sok érzelemmel játsszon, hogy tényleg felfogja, mi a tétje ennek a meccsnek. Persze ha valaki látta az eddigi meccseinket, az nem is fogja megkérdőjelezni, hogy eddig is tiszta szívből játszottunk az első perctől az utolsóig. Nem is hiszek abban, hogy lehet szív nélkül játszani. Ez lehet a döntő a Wales elleni meccsen” – hangsúlyozta az északír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Martin O’Neil.

A címvédő spanyolokat legyőző, bombaformában futballozó horvátok a szerdán Magyarországgal 3-3-as döntetlent játszó Portugáliával csapnak össze a nyolc közé jutásért – Ante Cacic horvát szövetségi kapitány szerint a meccsnek nincs egyértelmű esélyese.

„Nehéz kérdés ez, ha a játékosokat hasonlítjuk össze. Szerintem ha ránézünk a portugál keretre, a csoport harmadik helye nem tükrözi a játéktudásukat. Három döntetlent játszottak, és mindig csak apróságokon múlott a győzelem. Sok gólt rúgtak, az egyéni teljesítményeik is jók. A mi csapatunk is kiváló volt, és eddig is nagy reményekkel játszottunk az Eb-n, nagy terveink vannak az első három meccs után. A mérkőzésen két erős csapat focizik – én nem tudom eldönteni, melyikünk az esélyes” – vélte Cacic.

Horvátország öt gólt rúgott a három csoportmeccsen, és veretlenül jutott a legjobb tizenhat közé – a nyolcaddöntők egyik legnagyobb derbije este kilenckor kezdődik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!