2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Holland bajnoki: már 10 perc után jött a lényeg

2015. október 4., vasárnap 20:51, frissítve: hétfő 08:33

Amszterdamban játszották a holland labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának rangadóját. A listavezető és még veretlen Ajax a PSV Eindhoven csapatát fogadta.

Telt ház fogadta a holland bajnokság két nagyágyúját a Amszterdam Arénában. A csapatok nem is maradtak sokáig adósak a gólokkal: már az első 10 percben megzörrent mindkét háló az Ajax és a PSV rangadóján. Az első gól a vendégeké volt. A 7. percben Pereiro kényszerítőzött kis területen Locadiával, a visszakapott labdát pedig közelről a léc alá vágta az uruguay-i támadó, megszerezve a vezetést az Eindhovennek.

Mindössze három percig tartott a vendégek öröme, egy levágódó lövés Younes elé került, a német pedig gyönyörűen csavart a hosszúba, 1:1-re módosítva az állást.

Kevéssel az első félidő vége előtt Locadia került helyzetbe a vendégektől, túljutott a kapuson, lövését azonban a visszaérkező Veltman menteni tudta.

A térfélcsere után is a PSV volt a kezdeményezőbb, Propper lövése után már csak a kapufa mentette meg az Ajaxot a góltól. Nem maradt el a válasz sem: a 69. percben az Ajax támadója, Fischer is megzörgette a vasat.

A végső szó a vendégeké volt: a 79. percben Pereiro kapott remek kiugratást, a 16-oson belül megcsinált egy cselt, majd a hosszú sarokba csavart.

Luis Suárez 2010-es duplája után Pereiro a második uruguay-i, aki két gólt szerzett az Amszterdam Arénában. Ez ráadásul győzelmet érő gól volt, amely egyben az Ajax első vereségét jelentette a szezonban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!