2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Hivatalos: Cristiano Ronaldo a Juventusba szerződött

Hír TV

2018. július 10., kedd 17:47, frissítve: kedd 19:44

A Juventusban folytatja pályafutását Cristiano Ronaldo – jelentette be hivatalos honlapján a Real Madrid. A portugál klasszis 9 év után távozott a spanyol csapattól. Sajtóhírek szerint a torinói klub 100 millió eurót fizetett a 33 éves labdarúgóért.

A torinóiak a hírek szerint körülbelül 105 millió fontért igazolták le az ötszörös BL-győztes portugál labdarúgót, további részleteket egyelőre nem tudni. Ronaldo ezzel a Juventus történetének legdrágább igazolása, az előző rekordot Gonzalo Higuaín tartotta.

Ronaldo 2009-ben akkori rekordot jelentő 94 millió euróért igazolt a Real Madridhoz a Manchester Unitedtől. A spanyol fővárosban töltött 9 idény alatt mindent megnyert a klubbal – a többi között kétszer bajnok, négyszer pedig BL-győztes lett.

Az egyéni sikerek sem kerülték el. A Real játékosaként négyszer nyerte el a legjobb játékosnak járó Aranylabdát, míg a legjobb góllövőnek járó Aranycipőt háromszor hódította el.

Meccs/gól mutatója elképesztő. 430 mérkőzésen 451 gólt szerzett a klub színeiben.

Cristiano Ronaldo búcsúlevele

„A Real Madridban és a városban eltöltött időszak alighanem életem legszebb évei voltak.

Csakis elismeréssel és óriási hálát érezve beszélhetek a klubról, a szurkolókról és a városról. Köszönöm nekik a szeretetet, amit tőlük kaptam.

Ugyanakkor úgy gondolom, hogy elérkezett az a pillanat, hogy egy új fejezetet nyissak az életemben, így arra kértem a klubot, hogy engedjen el. Sajnálom, de kérek mindenkit, különösen a szurkolókat, hogy értsék meg a döntésemet.

Ez egy csodálatos és különleges kilenc év volt, érzelmekkel teli. A Real Madrid óriási kihívás elé állított, a legtöbbet hozta ki belőlem, de tudom, soha nem fogom elfelejteni, hogy mennyire különleges módon élveztem itt a futballt.

Csodálatos társaim voltak a pályán és az öltözőben, éreztem a hihetetlen közönség szeretetét, és így együtt sorozatban háromszor, öt év alatt pedig négyszer nyertük meg a Bajnokok Ligáját. Mindezek mellett egyénileg is sikeres lehettem, négy Aranylabdát és három Aranycipőt is nyertem. Mindet ugyanennél az óriási és kivételes klubnál.

A Real Madrid meghódította a szívemet és a családomét is, épp ezért szeretnék köszönetet mondani mindennél jobban: köszönöm a klubnak, az elnöknek, a vezetőknek, a csapattársaimnak és barátaimnak, az összes edzőnek, orvosnak, fizioterapeutának és a többi dolgozónak, akiknek köszönhetően az egész csapat fáradhatatlanul működik és akik minden részletre odafigyelnek.

Végtelen köszönettel tartozom a szurkolóinknak és a spanyol futballnak is. Az elmúlt kilenc hihetetlen év során hihetetlen játékosokkal találkozhattam a pályán. Tiszteletem és elismerésem mindegyiküknek.

Sokat gondolkodtam és tudom, hogy eljött az ideje egy új időszaknak. Távozom, de ezt a mezt, ezt a címert és a Santiago Bernabeu Stadiont is mindig a magaménak fogom érezni, akárhol is legyek.

Köszönöm mindenkinek, és persze, ahogy kilenc éve először mondtam a stadionunkban: Hala Madrid!”

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!