2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Helikopter-balesetben életét vesztette Kobe Bryant

Helikopter-balesetben életét vesztette vasárnap Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai profi kosárlabdázó, a sportág legendás alakja - jelentette először az amerikai TMZ hírportál, majd műsorát megszakítva valamennyi amerikai tévéállomás.

  • Helikopter-balesetben életét vesztette Kobe Bryant

 

A The New York Times című amerikai lap értesülései szerint a helikopteren volt Bryant 13 éves lánya, Gianna, az ő egyik csapattársa és egy szülő. Vasárnap este Alex Villanueva, Los Angeles megye seriffje a Twitteren közölte: a korábbi információkkal ellentétben nem öten, hanem kilencen voltak a lezuhant és kiégett helikopteren, a pilóta és nyolc utas. A tragédiának nincs túlélője - tette hozzá.

A baleset a Los Angeles belvárosától mintegy 45 kilométernyire északnyugatra fekvő kaliforniai Calabasas felett történt. Okát és körülményeit az amerikai szövetségi légügyi hatóság (FAA) vizsgálja. Az FAA egyelőre csak annyit közölt, hogy a lezuhant helikopter Sikorsky S76-os típusú volt. A Los Angeles Times című amerikai lap riportere, Richard Winton arra emlékeztetett, hogy a tragédia idején a környező hegyeket köd borította.

A philadelphiai születésű legendás NBA-játékos 41 éves volt, négy gyermek édesapja. Az aktív sporttól 2016-ban vonult vissza, 1996-tól húsz esztendőn keresztül a Los Angeles Lakers kosarasa volt, a csapattal ötször (2000, 2001, 2002, 2009, 2010) nyerte meg az észak-amerikai profi kosárlabdaligát (NBA). Kétszer (2009, 2010) a döntő legjobb játékosának is megválasztották, 2008-ban ő lett a bajnokság legjobbja, míg 18 alkalommal vett részt az All Star-gálán. Az amerikai válogatottal 2008-ban Pekingben, 2012-ben Londonban bizonyult a legjobbnak az olimpiai játékokon. Az NBA vezetője, Adam Silver, még 2015-ben az amerikai kosárlabdázás történetének egyik legnagyszerűbb játékosaként méltatta őt.

Az Egyesült Államokat megrázta a tragédia, sportolók, közéleti személyiségek nyilatkoztak meg. Donald Trump amerikai elnök két bejegyzést is szentelt a Twitteren a balesetnek. Első bejegyzésében "szörnyűséges hírnek" minősítette a tragédiát, majd később azt írta: "jóllehet, minden idők tényleg egyik legnagyobb kosarasa volt, de épp csak élni kezdett".

Barack Obama, az Egyesült Államok korábbi elnöke a kosárlabdázás "legendájának" nevezte, Gavin Newsom, Kalifornia demokrata párti kormányzója pedig közleményben hangsúlyozta, hogy Bryant "történelmet csinált", és "kikövezte az utat a játékosok új nemzedéke előtt".

A Twitteren fejezte ki együttérzését és Bryant iránti tiszteletét mások mellett Adam Silver, Magic Johnson - a Lakers korábbi játékosai - a Kosárlabda-játékosok Országos Szövetsége, Jesse Jackson tiszteletes, polgárjogi harcos, továbbá az Országos Jégkorong Liga. Vasárnap este a Los Angeles-i Staples csarnoknál gyülekeztek Kobe Bryant rajongói, közülük sokan koszorúkat vittek a csarnokhoz.

Beárnyékolta a Grammy-gálát a tragédia

Beárnyékolta Kobe Bryant kosárlabdasztár halála az idei, 62. Grammy-díjkiosztó gálát, amelynek helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben a Staples stadion - Bryant csapatának, a Los Angeles Lakersnek otthona - adott otthont.

Bryant pár órával korábban helikopter-balesetben vesztette életét, és az amerikai zenei szakma legrangosabb díjátadójának elején emlékének szólt minden.

Összesen 84 Grammyt osztottak ki, de csupán tízet a gálán, a többit már előre odaítélték. Az év dala díjat Billie Eilish énekes kapta Bad Guy (Rosszfiú) című számért.

A további díjazottakat közül Lizzo, a rythm and blues műfaj énekesnője hármat is elnyert, köztük a legjobb városi kortárs lemezért járót (címe: Cuz I Love You - Mer' szeretlek) és a legjobb egyéni pop előadásét.

A 18 éves Billie Eilish pop albumáért kapott Grammyt, a When We All Fall Asleep, Where Do We Go? (Mikor mind elalszunk, hol járunk?) című lemezért.

A countrymuzsika-rapper Lil Nas X Billy és Ray Cyrus country énekes nyerte a legjobb zenei videóért, az Old Town Road (Öreg városi út) címűért járó Grammyt.

A néhai Nipsey Hussle posztumusz Grammyt kapott, mint legjobb rapper.

Beyoncé kapott egy újabb Grammyt, így már 24 van neki, Lady Gaga ezúttal kettőt is átvehetett.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!