2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Háromezren vettek részt a Tour de Balatonon

Hír TV

2018. május 19., szombat 12:48, frissítve: szombat 13:03

Egyre népszerűbbek a Balatont megkerülő kerékpáros túrák. Az egynapos Tour de Balatonon 3000-en vesznek részt. Az indulók többféle távból választhattak, de a nevezők több mint fele letekeri a teljes, 206 km-t.

Kellett a bemelegítés, mert 206 km várt a kerékpárosokra, akik korán reggel, 6 órakor indultak el Siófokról. A résztvevők az ország minden pontjáról érkeztek, volt aki például Debrecenből utazott emiatt a Balatonhoz.

„Jó kondícióban kell lenni, érdemes azért naponta egyszer-kétszer ráülni a bringára, azért ne csak hétköznaponként, hétvégenként is tekergetek elég sokat is, úgyhogy mozgásban kell lenni” – mondta Végh Tamás.

Ez nem verseny, hanem túra, ezért nem is mérik az időt. „Minden évben el szoktam jönni, de az én 64 évemmel igazából már egy kihívás, hogy egyáltalán körbemenjek. És azt hiszem, hogy ezt mindig meg kell csinálni, hogy edzésben legyünk, mert ez a legfontosabb, hogy az egészségünk meglegyen, és amellett egy öröm is, hogy sokan vagyunk, sok ismerős” – mondta Várnagy László.

A szervezők a pünkösdi nagyobb forgalom miatt az autósok türelmét is kérték, mert a rendezvény keretében ezen a napon 3000 kerékpárossal több van az utakon.

„Igyekszünk úgy szervezni a túrát, hogy széthúzzuk a csapatot, hogy ne egyben induljanak el, hanem szakaszos rajtokat igyekszünk szervezni. Ez a komp miatt is fontos, hiszen több kompra fér csak fel az a csapat, aki átkel Szántódról Tihanyra, és csak egy számot mondok, ha szabad ilyet mondani, 1 millió 700 ezer ft csak a gulyásleves, amit ma főzünk a résztvevőknek” – mondta Eisenkrammer Károly, a Tour de Balaton főszervezője.

A Tour de Balatonon minden korosztály találhatott magának megfelelő távot. A 206 km-es teljes tókerülő erőpróba mellett lehetett indulni 168, 78 és 30 km-es túrákon is, sőt a legkisebbeknek egy 5 km-es kört is kijelöltek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!