2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Hamilton ötödször nyert Kínában

,

2017. április 9., vasárnap 10:07, frissítve: vasárnap 15:14

A brit Lewis Hamilton nyerte a Forma–1-es Kínai Nagydíjat. A Mercedes brit pilótája mögött Sebastian Vettel ért célba másodikként a Ferrarival, míg a dobogó legalsó fokára a red bullos Max Verstappen állhatott fel.

A futamnak az első helyről nekivágó Lewis Hamilton megtartotta a vezetést a rajt után. A brit jól indult a vizes pályán, és sikerült maga mögött tartania az előző futamon győztes Sebastian Vettelt. A Mercedes pilótája a verseny végéig nem is adta át a vezetést.

A Sauber olasz pilótája akaratán kívül izgalmassá tette a futam elejét. Antonio Giovinazzi a negyedik körben a falnak csapódott autójával, amiért a pályára küldték a biztonsági autót. A pilóták ezt az időszakot használták fel arra, hogy az intermediate, azaz köztes esős gumikat, a száraz pályára alkalmasabb slick abroncsokra váltsák. A kavarodásból Vettel jött ki a legrosszabbul, aki a másodikról az ötödik helyre esett vissza.

A németnek végül sikerült visszavezetni a Ferrarit a második pozícióba. Csapattársát, Kimi Raikönnent, valamint a két Red Bullt, Ricciardót és Verstappent is sikerült visszaelőznie.

Hamiltonhoz képest azonban már túl nagy távolságra került ahhoz, hogy megszorongassa. A brit végül rajt-cél győzelmet aratott, a második Vettel mögött pedig az a Max Verstappen lett a harmadik, aki a 16. helyről rajtolva küzdötte fel magát a dobogóra.

„Intermediate gumikkal kezdtünk. Ez pedig az elején nagyon megnehezítette a dolgomat, mivel a pálya nagy része már száraz volt, egy-két helyen volt csak vizes. Próbáltam az autót a pályán tartani és közben vigyázni a gumikra. Összességében tehát nehéz verseny volt. Gratulálok Sebastiannak és Maxnak is, nagyszerű munkát végeztek” – értékelt a brit pilóta.

A következő futamot egy hét múlva, Bahreinben rendezik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!