2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Hamilton nyerte az év eddigi legizgalmasabb futamát

2017. május 14., vasárnap 17:56, frissítve: hétfő 07:06

Izgalmassá tette a Spanyol Nagydíj Hamilton és Vettel párharcát. A német már csak hat ponttal vezet a világbajnoki pontversenyben a brit pilóta előtt. Igaz, 15 futam még hátravan.

A Ferrarinál dolgozók egyik szeme sírt, a másik nevetett a rajt után. A második helyről induló Sebastian Vettel lerajtolta a versenynek a pole pozícióból nekivágó Lewis Hamilont. Kimi Raikönnen számára azonban az első kanyarban véget ért a futam. A finn autója összeütközött Max Vertappen Red Bulljával, aminek következtében kitört a kereke és mindkét pilóta kiesett.

Egy Raikönnen-szurkoló kisfiú csalódottan vette tudomásul kedvence korai búcsúját. A finn pilóta azonban kárpótolta kis rajongóját, aki a Ferrari istállójában már boldogan fotózkodott kedvencével.

Sokáig úgy tűnt, hogy a Ferrari taktikája jön és Vettel nyeri a futamot. A német a verseny elején könnyedén maga mögött tudta tartani Hamiltont, ám amikor Hamilton először kiment gumit cserélni, csapattársa, Valtteri Bottas feltartotta Vettelt, aki így nem tudott nagyon előnyre szert tenni Hamiltonnal szemben.

Mindkettőjük második kerékcseréjénél tűnt el a két pilóta közötti 8 másodperces különbség. A hajrában Vettel közepesen kemény, míg Hamilton lágy gumikon ment, ennek köszönhetően a brit a 44. körben megelőzte német vetélytársát, a győzelmet pedig már nem is engedte ki a kezéből.

Valtteri Bottasnak motorhiba miatt fel kellett adnia a verseny, így a harmadik helyet Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája szerezte meg.

Hamilton Idei második győzelmével csökkentette a hátrányát a világbajnoki pontversenyben Vettel szemben. A német 104 ponttal vezet, míg a britnek 98 pontja van.

A vb két hét múlva a Monacói Nagydíjjal folytatódik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!