2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Hamilton nyerte a Spanyol Nagydíjat

Hír TV

2018. május 13., vasárnap 20:59, frissítve: vasárnap 21:00

17 pontra növelte előnyét Lewis Hamilton a Forma-1-es világbajnoki pontversenyben, miután megnyerte a Spanyol Nagydíjat. Az összetettben második Sebastian Vettel a Ferrari pilótája csak a negyedik lett.

A négyszeres világbajnok Lewis Hamilton indult az pole-pozícióból. A Mercedes pilótája tökéletesen kapta el a rajtot. Csapattársa Bottas pedig igyekezett tartani vele a lépést, de a harmadik helyről startoló Vettel támadását nem tudta levédeni.

A rajt után a Haas pilótája Romain Grosjean hirtelen kormánymozdulatra kényszerült, mert csapattársa, Kevin Magnussen megcsúszott előtte. Grosjean keresztbe csúszott a pályán és eltalálta a belső íven száguldó Nico Hülkenberget és Pierre Gaslyt. A hatalmas ütközésben egyik pilóta sem sérült meg, de a versenybíróság a pályára küldte a biztonsági autót, amely mögött Hamilton, Vettel, Bottas volt a sorrend.

A kerékcserék sorát Vettel kezdte meg a 18. körben, két körrel később pedig Bottas is friss abroncsokat kapott, de nem tudott ferraris riválisa elé visszatérni a pályára. 1:34 Hamilton a 26. körben járt a boxban, és visszavette a vezető pozíciót.

Vettel a 42. körben ismét kiállt kerékcserére, de csak a negyedik helyre ért vissza. A hajrában már nem történt jelentős változás az élmezőnyben, Verstappen pedig - Vettel rosszul időzített második kerékcseréjének köszönhetően behozta harmadiknak a Red Bullt.

A spanyol futamon a hazai közönség előtt versenyző mindkét pilóta, a Renault-s Carlos Sainz és a McLarenes Fernando Alonso is pontot szerzett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!