2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Hamilton egyre közelebb a címvédéshez

2015. október 11., vasárnap 17:26, frissítve: hétfő 07:10

Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma–1-es Orosz Nagydíjat, aki ezzel 66 pontosra növelte előnyét az összetett versenyben, így egyre közelebb van a címvédéshez.

A pole pozícióból induló Rosberg jól kapta el a rajtot, sikerült is maga mögött tartania Hamiltont, azonban a 7. körben műszaki hiba miatt fel kellett adnia a versenyt, így a brit átvette a vezetést. A francia Grosjean a 12. körben a pálya szélének csapódott, csúnyán összetörve autóját, ami miatt már másodszor kellett bemennie a safety carnak.

Hamiltonnak azonban sikerült megtartania vezető helyét és elsőként ért a célba. A második a négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel lett a Ferrarival, aki csapattársával, Kimi Raikönennel vívott nagy csatákat. A finn azonban a Bottas elleni szabálytalansága miatt 30 másodperces büntetését kapott, így csak a 8. lett. A harmadik helyen Sergio Perez végzett a Force Indiával.

Hamilton idei kilencedik, karrierje 42. győzelmét szerezte, amivel karnyújtásnyira került a világbajnoki címtől. A brit versenyző már a következő, austini versenyen is bebiztosíthatja vb-címét, ha Rosbergnél kettő, Vettelnél pedig 9 ponttal többet szerez.

Hamilton győzelme mellett istállója, a Mercedes is örülhetett, mivel bebiztosította konstruktőr-világbajnoki címét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!