2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Böde kétszer is betalált, győztünk Feröer ellen

2015. október 8., csütörtök 22:50, frissítve: szombat 06:42

Győzött Feröer ellen, ezzel pedig megszerezte a csoport harmadik helyét az Európa-bajnoki selejtezősorozatban a magyar labdarúgó-válogatott. Dzsudzsák Balázsék így a legrosszabb esetben is pótselejtezőt játszhatnak az Eb-részvételért, de még akár egyenes ágon is kijuthatnak a jövő évi, franciaországi kontinenstornára.

Mosollyal az arcukon jöttek ki az öltözőből a Feröer-szigetek ellen 2-1-re megnyert Európa-bajnoki selejtező után a magyar labdarúgó-válogatott játékosai. A nemzeti csapat 1-0-s hátrányból, az utóbbi mérkőzéseken mellőzött Böde Dániel duplájával fordítva megszerezte a csoportban a harmadik helyet, ezzel már legrosszabb esetben is pótselejtezőt játszhat az EB-szereplésért. „Nem voltam bosszús, hogy az előző két mérkőzésen kimaradtam. A kapitány úr így döntött, most örülök, hogy itt voltam, és örülök, hogy tudtam gólokkal segíteni a csapaton” – nyilatkozta Böde Dániel.

Dzsudzsák Balázs szerint a csapat erejét mutatja, hogy 1-0-s hátrányból is fordítani tudtak. „Ezt északírben is elmondtuk, hogy nem szeretjük a könnyű utat, úgy néz ki, és mi mindig a döcögőset választjuk. Hát ma is ez jutott nekünk, picit izgulnunk kellett, és nagyon sokat kellett menni azért, hogy a javunkra fordítsuk a meccset. De hál' istennek fantasztikus akaratról tett tanúbizonyságot a csapat, tényleg nagyon jó érzés, és örülök, hogy boldogan beszélhetünk ez után a meccs után” – nyilatkozta Dzsuzsdák Balázs.

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap este Görögországban fejezi be a selejtezősorozatot, és egy győzelemmel, valamint a románok esetleges pontvesztésével még egyenes ágon is kvalifikálhatja magát a jövő évi kontinenstornára. Szintén automatikus Eb-résztvevő a válogatott, ha a legjobb harmadik helyezettként fejezi be a sorozatot. Ehhez az kell, hogy a C csoportban az ukránok pontokat veszítsenek a macedónok vagy a spanyolok ellen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!