2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Gyilkos csatároktól tart Guardiola

2017. február 21., kedd 11:33

Két mérkőzéssel folytatódik ma a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntője. A Bayer Leverkusen az Atletico Madridot, míg a Manchester City a Monacót fogadja.

Gyilkosokat lát a Monaco csatáraiban Pep Guardiola. A Manchester City spanyol trénere így fogalmazott, amikor azt kérdezték tőle, mit gondol az ellenfél játékosairól. Guardiola szerint mind Radamel Falcao, mind pedig Valere Germain rendkívül veszélyes támadó, de a csapat többi részét is dicsérte a szakember. Nem is érdemtelenül, hiszen a hercegségbeli gárda szárnyal a francia bajnokságban, a két említett támadó pedig összesen 33 gólnál tart a szezonban.

„Szeretem nézni őket. Rendkívül jó benyomást tettek rám. Fizikálisan rendkívül erős csapatról van szó. A szélső védőik szinte támadó szélsőkként játszanak, míg a szélsőik rendkívül támadó szellemben futballoznak. A két támadójuk igazi harcosok, a 16-oson belül pedig valódi gyilkos ösztönnel megáldott csatárok. A középpálya középén Fabinho és Bakayoko két intelligens és fizikálisan nagyon erős játékos, akik a támadással is felérnek. Egész Európa egyik legtermékenyebb csatapáról van szó, hiszen 26 meccsen 76-szor voltak eredményesek a francia bajnokságban. Szóval igen nehéz ellenfelet kaptunk” – fejtette ki a Barcelonával két BL-t nyert edző, Pep Guardiola.

Az Atletico Madrid 2014-ben és tavaly is döntőt játszott. Mindkétszer a Real Madrid ellen bukták el a finálét. Diego Simeone csapatának idén nem megy túl jól a spanyol pontvadászatban – az együttes jelenleg csak negyedik hazája bajnokságában. A madridiaknak azonban kétség kívül a továbbjutás a cél a Leverkusen ellen.

„Nagyon tiszteljük a német csapatot. Mindig is elismerően figyeltem, amit csinálnak. Az edzőjük rendkívüli munkát végez az együttes élén. Különösen támadásban és a kontrajátékban kiemelkedőek, amihez megvan a kellő sebességük. Nehéz párharcnak ígérkezik, ráadásul a győzelmi kényszer is rajtunk van” – mondta Simeone.

Mindkét mérkőzés 20 óra 45 perckor kezdődik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!