2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Gyász árnyékolja be a mai angol–litvánt

2017. március 26., vasárnap 15:59

Vasárnap is folytatódnak a labdarúgó-világbajnoki selejtezők. Pályára lép Németország, amely Azerbajdzsánba látogat, míg az angolok meccsén a szerdai londoni terrortámadásra emlékeznek.

Könnyed győzelemre készül a világbajnoki címvédő Németország. A Nationalelf Azerbajdzsánba látogat. Az azerieknek nem túl jó előjel, hogy a német gárda eddig négy selejtezős meccsén még gól sem kapott, ellenben 16-szor betalált. A házigazda ennek ellenére nem feltett kézzel fogadja Joachim Löw csapatát. A németek viszont folytatnák jó sorozatukat.

„Megvan a tudásunk ahhoz, hogy megnyerjük a meccset. Tudjuk, hogy ez nem lesz egyszerű. A körülmények nem a legideálisabbak, hosszú volt az út, nem beszélve az időeltolódásról és az egyéb hátráltató tényezőkről. De ez nem lehet ok a mentségre. Ha megfelelően koncentrálunk, akkor megnyerhetjük a mérkőzést” – mondta a német kapitány.

Pályára lépnek ma az angolok is. A szigetországiak – a németekhez hasonlóan – kapott gól nélkül vezetik selejtezőcsoportjukat. Litvánia ellen hazai pályán pedig egyértelműen a győzelem a cél.

A szövetségi kapitány a mérkőzés előtt a szerdai londoni terrortámadásról is megemlékezett. Mint ismert, az elkövető, Khalid Masood a brit parlament közelében autójával gyalogosok közé hajtott, majd több embert megkéselt. Négy emberrel végzett mielőtt a rendőrök lelőtték.

„Tudjuk, hogy a nemzeti csapat meccse milyen fontos a nemzeti összetartozás kifejezése szempontjából. Egy jó lehetőség arra, hogy mindenki kifejezze tiszteletét és lerója kegyeletét az áldozatok és sérültek iránt. Meg kell mutatnunk, hogy nemcsak London, hanem az egész ország összetartozik. A franciaországi terrortámadásokra való megemlékezés is megrendítő volt, és a mostani is hasonló lesz” – fogalmazott Gareth Southgate angol szövetségi kapitány.

Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdőik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!