2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Célpont 18:00

Gyárfás: Az úszószövetség elleni támadások nem veszélyeztetik a vb-t

2016. november 28., hétfő 15:31, frissítve: vasárnap 20:00

Bemutatták a 2017-es budapesti vizes világbajnokság kabalafiguráit. A jövő évi vb-re december 1-től lehet jegyeket vásárolni. Gyárfás Tamás állítja: az úszószövetségi belháború nem akadályozza a szervezést.

Water Willy és Lilly lesznek a jövő évi, budapesti vizes világbajnokság kabalafigurái. A fiú és a lány kabala Tatai Tibor grafikusművész alkotása. „Már megvolt a logó, az arculat, ami könnyítette a munkámat. Mivel több tervet adtam le: minden terv kiindulópontja maga a logó volt. Mindegyik egy kicsit más oldalról közelítette meg, de a végül a virágszerűségét vettem alapul” – mondta az alkotó.

Akik jövőre a helyszínen is találkoznának a kabalafigurákkal Budapesten, azok december 1-től már megválthatják belépőjüket a vizes vb-re. „Mindenképpen szerettük volna ezt még az idei évben, az ünnepek előtt elindítani. Ezért a december 1-i nyitási dátum. A jegyeket természetesen online és hagyományos hálózati úton is fogjuk majd forgalmazni. Elérhetőek az esemény honlapján, a fina-budapest2017.com honlapon a jegyértékesítés menüpont alatt” – közölte Szántó Éva, a BP2017 Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az úszószövetség elnökét az elmúlt hetekben Hosszú Katinka nyílt levélben szólította fel a lemondásra, majd több sikeres magyar úszó és edző is Gyárfás Tamás távozását sürgette. Az elnök szerint a magyar úszósportban kialakult helyzet azonban nem veszélyezteti a budapesti vb sikeres lebonyolítását.

– Nem lehet megkerülni azt a tényt, hogy az elmúlt időszakban a szövetséget több támadás is érte, és hát kicsit megosztott most a magyar úszósport.
Veszélyeztetheti ez egy sikeres 2017-es vizes világbajnokság megrendezését?
– Nem.
Miért nem?
– Hát mert mindenki keményen dolgozik, és remélem, hogy helyt fog állni. Mindent megteszünk ezért, és minden támogatást megkapunk.
Ezek szerint Ön sem bizonytalanodott el semmilyen fronton a támadásokat követően?
– Néhány perce, amikor Ön kérte, hogy jöjjek ide, akkor abban maradtunk, hogy ez a sajtótájékoztató másról szól. Tehát: a világbajnokságot illetően mindenki hatékonyan dolgozik.

A vb-rendezést a Testnevelési Egyetem is segíti, az intézmény rektora, Mocsai Lajos, valamint Gyárfás Tamás aláírták azt a megállapodást, amelynek értelmében a Testnevelési Egyetem koordinálja az önkéntes segítők kiválasztását és felkészítését.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!