2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Független sportolóként folytatná a dopping miatt eltiltott magasugró

2017. július 21., péntek 22:00, frissítve: péntek 23:13

Közel 50 doppingolásért eltiltott orosz sportoló kapta vissza versenyengedélyét a Nemzetközi Atlétikai Szövetségtől. Egyikük független sportolóként védené meg világbajnoki címét magasugrásban az augusztusi londoni vébén.

A magasugró Marija Lasitskene 2015-ben lett világbajnok Pekingben. Egyike volt annak a több mint 100 orosz sportolónak, akiktől a Nemzetközi Atlétikai Szövetség megvonta a versenyengedélyt doppingolás miatt. „Az eltiltás nagy hatással volt a formánkra, mivel nem versenyezhettünk nemzetközi viadalokon, ami komoly kiesést jelent. Egy nagy tornán sokkal élesebb a verseny, más a légkör. Talán ha 2016-ban ott lettünk volna a versenyeken, más eredmények születtek volna, de ez a »mi lett volna ha« kategória. Elfogadtuk a helyzetet, amelybe kerültünk, nem adtuk fel, edzettünk tovább, és most minden rendben van”– így a sportoló.

A nemzetközi szövetség januárban enyhített a szigoron. Megengedte a vétkes orosz atlétáknak, hogy független sportolóként versenyezhessenek, ha nem nyúlnak tiltott szerekhez.

A világbajnok magasugró az egyetlen nő, aki 2 méter fölé jutott idén. A hónap elején a lausanne-i Gyémánt Liga versenyen 2 méter 6 centit ugrott, ami csak 3 centivel marad el a világcsúcstól.

„A mostani jó eredményeim nagyban köszönhetőek az edzőmnek. A megfelelő módon, a saját rendszere szerint készít fel, ami nagyon fekszik nekem. Minden versenyen beleadok mindent. Ha így folytatjuk, akkor komoly eredményeket érhetünk el” – hangsúlyozta Maria Lasitskene.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség közel 50 orosz atléta versenyengedélyt adta vissza.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!